Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Εθνικοποίηση τράπεζας

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Ανακοινώνω την εθνικοποίηση της Banco de Venezuela», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεοπτικής του ομιλίας τονίζοντας ότι παρά τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ότι «παγώνει» η εξαγορά της τράπεζας οι διαδικασίες συνεχίζονται.

Πρόκειται για τον τρίτο ισχυρότερο τραπεζικό όμιλο που λειτουργεί στη Βενεζουέλα, υπό την επωνυμία Banco de Venezuela Grupo Universal (θυγατρική της ισπανικής τράπεζας Santander) ενώ μέσω της εθνικοποίησης το κράτος θα έχει πρόσβαση σε 285 υποκαταστήματα και σε καταθέσεις ύψους 9,46 δισ. δολαρίων. Η εθνικοποίηση που ανακοινώθηκε χθες ακολουθεί αντίστοιχες που έχουν πραγματοποιηθεί στους κλάδους ενέργειας, χάλυβα, τσιμέντου, ηλεκτρισμού, αλλά και τηλεπικοινωνιών.

Στο μεταξύ, η Γενική Εισαγγελία ασκεί δίωξη, σύμφωνα με το ΑΒΝ, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών όσον αφορά τον δήμαρχο του Μαρακαΐμπο Μανουέλ Ροσάλες για διαφθορά, διασπάθιση δημόσιων πόρων και παρανομίες κατά τη διάρκεια της θητείας του ως κυβερνήτη της επαρχίας Σούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ