Σάββατο 21 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΗΕ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Τις απαιτήσεις των Αλβανών σημειώνει ο Μπαν... .

HNΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Την απαίτηση των Κοσσοβάρων Αλβανών για τερματισμό της διοίκησης του ΟΗΕ στο προτεκτοράτο (UNMIK), επειδή θίγει τα δήθεν δικαιώματα «αυτοκυριαρχίας» που προκύπτουν απ' τη μονομερή ανακήρυξη «ανεξαρτησίας» σημείωσε χτες στην τελευταία έκθεσή του για το Κοσσυφοπέδιο ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, παρουσιάζοντάς την στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Στην ίδια έκθεση, η γενική κατάσταση στο ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο χαρακτηρίζεται «σταθερή» με εξαίρεση την εκδήλωση επεισοδίων βίας στις σερβοκατοικούμενες περιοχές. Αναφέρεται ότι το προσωπικό της «UNMIK» μειώθηκε κατά 10%, αλλά διατηρεί ισχυρή παρουσία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ιδιαίτερα γύρω από τη Μιτρόβιτσα, όπου η πλειοψηφία των 120.000 Σέρβων δεν αναγνωρίζει τους θεσμούς της Πρίστινα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει την έκθεση Μπαν στις 23 του μήνα.

Τέλος, χτες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέφρασε «βαθιά απογοήτευση» για την απόφαση της Ισπανίας να αποσύρει έως το καλοκαίρι τους περίπου 600 στρατιώτες που έχει στη ΝΑΤΟική δύναμη KFOR στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ