Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΥΘΡΑΙΑ - ΣΟΥΔΑΝ
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Πρόεδρο Μπασίρ

ΧΑΡΤΟΥΜ.--

Συμβολική επίσκεψη στην Ερυθραία πραγματοποίησε χτες ο Σουδανός Πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ, με στόχο την απαξίωση του εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει εις βάρος του ο επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου με πρόσχημα το Νταρφούρ. Εγινε δεκτός απ' τον Ερυθραίο ομόλογό του, Ησαΐα Αφουέρκι, εν χορδαίς και οργάνω, ενώ πραγματοιήθηκαν στην πρωτεύουσα Ασμάρα ποικίλες εκδηλώσεις και δηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ του Σουδανού ηγέτη.

Το ίδιο 24ωρο, ο επικεφαλής εισαγγελέας του ΔΠΔ Λούις Μορένο Οκάμπο τραβούσε περαιτέρω το σκοινί, δηλώνοντας στο ΒΒC ότι η απόφαση του Μπασίρ να απελάσει πρόσφατα διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις απ' το Νταρφούρ του Δυτικού Σουδάν «επιβεβαιώνει πως εξολοθρεύει το λαό του»... Απαίτησε δε την άμεση σύλληψη του Σουδανού ηγέτη σε περίπτωση που αποτολμήσει να επισκεφθεί και το Κατάρ στις 27 του μήνα, προκειμένου να παραβρεθεί στη Διάσκεψη Κορυφής του Ισλαμικού Συνδέσμου...

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ο θάνατος 34 ατόμων στη διάρκεια πρόσφατων σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις νομαδικές κοινότητες Φαλάτα και Χαμπανίγια του νότιου Νταρφούρ δίχως να γίνει γνωστή η αφορμή της αντιπαράθεσης που συνήθως πηγάζει απ' την επιθυμία τους να ελέγξουν τα αποθέματα νερού της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ