Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Σε... διαφορετική μοίρα

Σε εκ διαμέτρου διαφορετική μοίρα όσον αφορά τον στόχο της πρόκρισης, στο φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, βρίσκονται πλέον Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετά και τα δεύτερα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν χτες στο ΣΕΦ τη δεύτερη νίκη τους επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 79-73 και πλέον βρίσκονται μια ανάσα πριν το Βερολίνο (έδρα του φετινού φάιναλ φορ) καθώς χρειάζονται μια νίκη σε δυο παιχνίδια (αν χρειαστεί δεύτερο) στην Ισπανία προκειμένου να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης ενώ διατήρησαν το πλεονέκτημα έδρας (σε περίπτωση που η σειρά πάει σε 5ο αγώνα).

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός μπήκε σε περιπέτειες αφού η χτεσινή ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Σιένα με 79-85 τον κάνει να χρειάζεται πλέον δυο νίκες στα επόμενα ισάριθμα παιχνίδια στην Ιταλία, η μία προκειμένου να επαναφέρει το πλεονέκτημα έδρας στο ΟΑΚΑ, σε πέμπτο παιχνίδι.

Στο ΣΕΦ οι «ερυθρόλευκοι» αν και πάλι είχαν τα λεγόμενα κενά διαστήματα, φάνηκαν αυτή τη φορά πιο προσεχτικοί ιδιαίτερα στην άμυνα, έδειξαν χαρακτήρα επιθετικά βρίσκοντας τις λύσεις στη ζώνη της Ρεάλ αλλά και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού που ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Με κορυφαίο τον Γκριρ (κυρίως στο Β΄) αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των Πρίντεζη, Βούισιτς έφθασαν στη νίκη.

Αντίθετα στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ήταν ιδανικός αυτόχειρας καθώς αν και προηγήθηκε και με 15 πόντους, 58-42, δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην αντεπίθεση της Σιένα από την περιφέρεια που έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι (βγάζοντας αιφνιδιασμούς) ενώ η απώλεια των ριμπάουντ (όπως και στο πρώτο παιχνίδι) αποδείχτηκε καθοριστική. Ο Διαμαντίδης αν και προσπάθησε να βοηθήσει εντούτοις έδειξε ακόμα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ