Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νομιμοποίηση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

Τροπολογία κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του Κόμματος

Τροπολογία - καταδίκη της εργασιακής ομηρίας στο ΥΠΠΟ κατέθεσε χθες το ΚΚΕ στη Βουλή (στο νομοσχέδιο για τις «εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών»), με την οποία μονιμοποιούνται οι υπάρχοντες και προσλαμβάνονται και μονιμοποιούνται και οι απολυμένοι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟ, ενώ ταυτόχρονα ξεσκεπάζεται η απόπειρα εξαπάτησής τους από την κυβέρνηση με την πρόσφατη τροπολογία - «Σαμαρά» που βάζει «ταφόπλακα» στο δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά.

Η τροπολογία του ΚΚΕ από τους Νίκο Γκατζή, Κώστα Καζάκο, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μέλα προβλέπει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εξακολουθούν να εργάζονται, προσμετρώντας ως προϋπηρεσία και το χρόνο που εργάσθηκαν ως συμβασιούχοι, σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, ή ΔΕΚΟ. Επίσης, προβλέπει την επαναπρόσληψη των απολυμένων και τη μονιμοποίησή τους, επίσης με την προσθήκη της προσμέτρησης του χρόνου προϋπηρεσίας σε άλλους φορείς.

Επιπλέον, στην τροπολογία λαμβάνονται υπόψη όχι μόνον οι χιλιάδες υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις του ΥΠΠΟ, αλλά και «δημιουργούμενες», αφού στην Αιτιολογική Εκθεση το ΚΚΕ σημειώνει ότι οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν για να καλύψουν «όχι μόνο τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες του ΥΠΠΟ σε μόνιμο προσωπικό», που είναι πολλαπλάσιες των προβλεπομένων από τον Οργανισμό του 2003.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι περίπου 3.500 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων προσέφεραν ή προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ωστόσο, το 90% από αυτούς, είτε απολύθηκε, είτε δουλεύει αμισθί «εν αναμονή επαναπρόσληψης». Παρά τις τεράστιες ελλείψεις, πολλοί εργάζονται ως συμβασιούχοι πάνω από 15 χρόνια. Το 24μηνο του ΠΔ - «Παυλόπουλου» έχει σαν συνέπεια να λειτουργεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία «συνεχώς με ανειδίκευτους και άπειρους συμβασιούχους, οι οποίοι πρέπει να εκπαιδευτούν, αλλά μόλις αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία εκδιώκονται για να αντικατασταθούν με νέο ανειδίκευτο προσωπικό».

Και στην πολιτιστική κληρονομιά, τονίζει το ΚΚΕ, «είναι μεγάλης σημασίας η στελέχωση του ΥΠΠΟ με έμπειρους και καταρτισμένους εργαζόμενους και αυτό μπορεί να πραγματωθεί μόνο με μόνιμο προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ