Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
παίζονται ακόμα

1.«Ο Πορφυρός Λόφος»,του Τζον Γου.

Αλλη μια κινέζικη, χολιγουντιανής έμπνευσης και εκτέλεσης, επική χορευτική πολεμική ιστορική ταινία! Στα 146 ατέλειωτα λεπτά της μόνον τρεις με τέσσερις φορές κατάφερε να βγάλει μια στάλα συναίσθημα, μια σταγόνα συγκίνησης. Η σκηνή της φλογέρας, της γέννας του αλόγου, κ.ά. Φτάνουν αυτά για να δικαιολογήσουν τόσους χιλιάδες κομπάρσους (με την παρέμβαση της τεχνολογίας οι χιλιάδες κομπάρσοι γίνονται εκατοντάδες χιλιάδες); Φτάνουν αυτές οι ελάχιστες συγκινησιακές σκηνές, για να ισοσκελίσουν τις δεκάδες - και ατέλειωτες - πολεμικές συγκρούσεις; Αφήστε που πολλές από αυτές τις συγκρούσεις είναι αντιγραφές από άλλες «ιστορικές» ταινίες (κάτοπτρα, κ.ά.).

Είναι κρίμα που η Κίνα, χώρα με τόσο βαθύ και ισχυρό πολιτισμό, έπεσε θύμα της χυδαίας ελεύθερης αγοράς και του ακόμα πιο χυδαίου μιμητισμού (και όχι μόνον στον κινηματογράφο)! Είναι φανερό πως διαθέτει ταλαντούχους ανθρώπους, σκηνοθέτες, τεχνικούς ηθοποιούς, μουσικούς, οι οποίοι όντας υποχρεωμένοι να υπηρετούν νόθες καταστάσεις σπαταλάνε τις δυνάμεις τους σε νόθες καλλιτεχνικές δημιουργίες. «Ο Πορφυρός Λόφος» είναι, δυστυχώς, μια τέτοια νόθα δημιουργία.

Παίζουν: Τόνι Λιούν γκ, Τακέσι Κανεσίρο, Τσεν Τσανγκ, Γιόνγκ Χου, Σίντο Νακαμούρα.

2.«Fast & Furious Μαχητές των Δρόμων 4»,του Τζάστιν Λιν.

Πήραν δυο αντρικά σύμβολα του σεξ, τον Βιν Ντίζελ και τον Πολ Γουόκερ, και δυο γυναικεία, την Μισέλ Ροντρίγκες και την Τζιορντάνα Μπρούστερ (αλήθεια, πώς μετράται η ...σεξουαλικότητα;), πήραν, επίσης, μια χαζή, αλλά γεμάτη περιπέτειες ...περιπέτεια, τα έβαλαν όλα αυτά μαζί στο μίξερ και αφού τα ανακάτεψαν έβγαλαν μια ακόμα, την τέταρτη στη σειρά, ταινία για παιδιά και για ανώριμους ενήλικες!

Τόση φασαρία και τόσες καταστροφές δεν ματάκουσαν τα αυτιά μου και δεν ματάδαν τα μάτια μου. Οποιος έχει πάει σε ράλι ή το έχει παρακολουθήσει από την τηλεόραση και δεν έπληξε, δε θα πλήξει και στην ταινία. Οποιος, όμως, τινάζεται άμα ακούσει λαμαρίνες και στριγκλιές φρένων, να σταθεί μακριά, παρακαλώ! Δεν αναλαμβάνω καμία ευθύνη!

3.«Τέρατα κι Εξωγήινοι»,των Ρομπ Λέτερμαν & Κόνραντ Βέρνον.

Τέρατα και εξωγήινοι στα καρτούν; Γιατί όχι! Από πού θα μάθουν τα παιδιά, από πού θα ξεκινήσουν να γίνουν οι αυριανοί καταναλωτές; Να αγοράζουν Βιν Ντέζελ και Μισέλ Ροντρίγκες;

Ενας μετεωρίτης μεταμορφώνει μια νυφούλα σε ...γίγαντα. Η αστυνομία συλλαμβάνει το τέρας και το κλείνει στην ειδική βάση φυλάκισης τεράτων. Κάποια μέρα, όμως, κάνουν την εμφάνισή τους οι εξωγήινοι, οι οποίοι απειλούν τη Γη. Η κυβέρνηση απευθύνεται στα τέρατα. Εκείνα δέχονται. Πρώτη μπαίνει η ατρόμητη γιγαντίνα.

Αυτά τα ...διδακτικά συμβαίνουν στα «Τέρατα κι Εξωγήινοι». Εσείς και οι δάσκαλοι έχετε αναλάβει την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Η ταινία σίγουρα παίζεται κάπου στη γειτονιά σας (διακινείται από μεγάλο γραφείο). Μιλάει και ελληνικά (για να μη διαβάζετε υπότιτλους).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ