Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Οι επικείμενες εκλογικές μάχες να είναι «χαστούκι» στην κυρίαρχη πολιτική

Στους σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μίλησε χτες το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

MOTIONTEAM

Να συμβάλουν στην προσπάθεια της ΠΚΣ για ανασυγκρότηση του σπουδαστικού και φοιτητικού κινήματος και, πολύ περισσότερο, στον απεγκλωβισμό του εργαζόμενου λαού από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, κάλεσε χτες τους σπουδαστές, μιλώντας σε εκδήλωση της ΚΝΕ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ο αγώνας στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές και τις ευρωεκλογές να είναι ένα χαστούκι απέναντι στην πολιτική που εφαρμόζεται, στα μέτρα που παίρνονται, στα κόμματα της πλουτοκρατίας και των παρατάξεων που τα εκπροσωπούν μέσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ακόμη και κόσμος που μπορεί να διαφωνεί μαζί μας και σε ορισμένα ζητήματα, μπορεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά να καταλάβει ένα πράγμα: Οτι σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει αυτός ο αγώνας, χρειάζεται να είναι πολιτικοποιημένος και βέβαια μέσα σ' αυτόν τον αγώνα να έχει ηττηθεί η μοιρολατρία που θέλει τα κέρδη ιερά και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των παιδιών τους αναλώσιμα μπροστά στην κρίση», τόνισε.

«Παίρνουμε πρωτοβουλία, πρόσθεσε, για την οργάνωση του σπουδαστικού και φοιτητικού κινήματος, φτιάχνουμε επιτροπές αγώνα, θέλουμε ένα κίνημα που να παλεύει για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, χωρίς αντιεπιστημονικούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, για επαγγελματικές σχολές μετά το σχολείο που να οδηγούν στη δουλειά», είπε.

Στη συνέχεια, ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε τους σπουδαστές των ΤΕΙ, που, στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, να σκεφθούν ότι η ΕΕ και η Συνθήκη του Μάαστριχτ, πάνω στην οποία στηρίζεται, είναι αυτές που διαμόρφωσαν όλες τις προϋποθέσεις για την κερδοφορία του κεφαλαίου και τη σημερινή καπιταλιστική κρίση.

«Λύση υπάρχει, συνέχισε. Αλλά η λύση αυτή είναι η ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, του καπιταλιστικού. Η λύση είναι ο σοσιαλισμός, όχι όμως ο σοσιαλισμός του Γ. Παπανδρέου, που λέει "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" και συντρώγει με τους επιχειρηματίες για να τους το εξηγήσει... Ούτε ο σοσιαλισμός ο λίγο ροζ και λίγο λάιτ με επιχειρηματίες και καπιταλιστές.

Η λύση είναι κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, ο κεντρικός σχεδιασμός και ο κοινωνικός έλεγχος της παραγωγής, με κριτήριο τις συνεχώς διευρυνόμενες κοινωνικές ανάγκες», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο Γ. Πρωτούλης έκανε περιοδεία στο ΤΕΙ και μίλησε με εργαζόμενους και σπουδαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ