Κυριακή 5 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
Το τελευταίο «αντίο»

Τον σύντροφο και συνεργάτη του «Ριζοσπάστη» Νίκο Αντωνάκο, που έφυγε αιφνίδια, το βράδυ της Παρασκευής, θα συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία συγγενείς, σύντροφοι, φίλοι και συνεργάτες, τη Δευτέρα, με πολιτική κηδεία, στο Α' Νεκροταφείο, στις 4 το απόγευμα. Η σορός του θα βρίσκεται εκεί δύο ώρες πριν.

Ο Νίκος Αντωνάκος «έφυγε» από ανακοπή καρδιάς, ενώ μιλούσε στην εκδήλωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών στο αφιέρωμα για τον Γιάννη Ρίτσο. Κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», εξέπνευσε.

Ο Νίκος Αντωνάκος, μέλος του ΚΚΕ από τα νεανικά του χρόνια, γεννήθηκε στο Αγρίνιο, στις 25 Μάη του 1942. Εγραψε πολλά σενάρια για τον κινηματογράφο, για ντοκιμαντέρ και για την τηλεόραση. Εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Τ΄ αστέρια δεν φάνηκαν» και το μυθιστόρημα «Δεξιότερα της δεξιάς», το οποίο έγινε κινηματογραφική ταινία, και «Η Ακτή του Ραζλίφ». Συνεργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες του Λονδίνου. Υπήρξε ανταποκριτής του «Ριζοσπάστη» στη Μ. Βρετανία, μέχρι τέλους αρθρογραφούσε στον «Ριζοσπάστη» κάθε Κυριακή, ενώ υπέγραφε και την κριτική κινηματογράφου. Εγραψε και σκηνοθέτησε την τηλεοπτική εκπομπή «Τέχνη και Πολιτισμός», καθώς και τη θεατροποιημένη τριλογία «Η ζωή, ο Ερωτας και ο Θάνατος». Σκηνοθέτησε δύο ταινίες μεγάλου μήκους, «Το Ράλλυ του Θανάτου» και «Δεξιότερα της δεξιάς».

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και μέλος του ΔΣ για περισσότερα από 10 χρόνια. Μέλος της Διοίκησης και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Σκηνοθετών «FERA». Μέλος της Διοίκησης και του Εκτελεστικού Γραφείου της Διοίκησης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Οπτικοακουστικά Μέσα «FISTAV». Δυστυχώς, χρόνια τώρα προσπαθούσε να κάνει μια καινούργια ταινία, αλλά δεν το ενέκριναν από το Κέντρο Κινηματογράφου. Τον τελευταίο καιρό βρισκόταν στη διαδικασία της «διερεύνησης της αγοράς», στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τη νέα του ταινία με το τίτλο «Για πιάνο και ορχήστρα». Παράλληλα, φρόντιζε την έκδοση του τρίτου βιβλίου του «Ιστορίες της Κυριακής» (πολιτικά κείμενα - 2 τόμοι), και το καινούριο του μυθιστόρημα «Για Πιάνο και Ορχήστρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ