Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Το έγκλημα και η υποκρισία συνεχίζονται

Επίσκεψη της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής στην περιοχή

«Το έγκλημα διαρκείας στον Ασωπό συνεχίζεται». Αυτό σημείωσε η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής επίσκεψης της Διακομματικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στα Οινόφυτα και τον Ασωπό. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από τη δικομματική υποκρισία από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η οποία στηλιτεύτηκε και από τους κατοίκους της περιοχής, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους επισκέψεις έχουν ξαναγίνει και το μόνο που έμεινε ήταν μια ...φωτογραφία!

Επί 30 χρόνια, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας τους μεγαλοβιομήχανους επέτρεπαν στην ουσία τη ρίψη των επικίνδυνων αποβλήτων στον Ασωπό, μολύνοντας τα νερά και τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Επιτροπής, δήλωσε ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν να εντοπιστούν οι εστίες μόλυνσης του ποταμού! Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, Ευάγγελος Μπαλτάς, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε πως το νερό στην επιφάνεια του ποταμού είναι καθαρό, αν και παραδέχτηκε ότι εντοπίστηκε εξασθενές χρώμιο σε γεωτρήσεις. Ο Σπ. Κουβέλης από το ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση επειδή δεν έχει βρει τις εστίες μόλυνσης, ενώ το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν είχε πάρει κανένα μέτρο προστασίας, αν και το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από επιστημονικές έρευνες από το 1999. Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Θανάσης Παντελόγλου «το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ποτάμι. Το θέμα Ασωπός είναι ευρύτερο και όχι μόνο δεν έχει λυθεί, αλλά, αντιθέτως, δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και δύο χρόνια».

Ενοχοι οι βιομήχανοι με τις πλάτες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Ο Ασωπός έχει καταστραφεί απ' τα επικίνδυνα απόβλητα των βιομηχανιών. Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι δηλητηριασμένος. Δηλητήριο στα τρόφιμα, δηλητήριο και στους κατοίκους. Ενοχοι είναι οι βιομήχανοι, με τις πλάτες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν εφαρμόζουν ούτε καν το νόμο για την επεξεργασία των επικίνδυνων βιομηχανικών λυμάτων που μολύνουν τα πάντα. Συνυπεύθυνη όμως είναι και η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε με δηλώσεις της η Δ. Μανωλάκου.

Και συνέχισε: «Για το ΚΚΕ περιβαλλοντική πολιτική σημαίνει σύγκρουση με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που για το κέρδος καταστρέφουν το περιβάλλον και δημιουργούν κινδύνους στη δημόσια υγεία. Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν μέτρα που προβλέπουν οι νόμοι για τα βιομηχανικά λύματα, να δημιουργηθεί απ' το κράτος διυλιστήριο που να εξασφαλίζει στους κατοίκους της περιοχής καθαρό και πόσιμο νερό που αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ