Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ
Καταγγελίες για την εκποίηση των «Ταχυμεταφορών»

Τους ενόχλησε η ...αδιαφάνεια

Με μηνυτήρια αναφορά σε ελληνικό δικαστήριο και προσφυγή στα ευρωπαϊκά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, αποφάσισε να αντιδράσει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ΕΛΤΑ (ΠΟΣΤ), στην προωθούμενη από την κυβέρνηση πώληση της κερδοφόρας θυγατρικής εταιρείας «Ταχυμεταφορές».

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, το προεδρείο της ΠΟΣΤ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος χαρακτήρισαν σκάνδαλο την πώληση των «Ταχυμεταφορών», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί με μεθοδεύσεις και αδιαφανείς τρόπους να εκχωρήσει τη θυγατρική του ΕΛΤΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Κατά το προεδρείο της ΠΟΣΤ, «η πολιτική της κυβέρνησης είναι έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο δράσης» και προχωρά στην εκποίηση των «Ταχυμεταφορών» από άκρατο νεοφιλελευθερισμό, σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης, όπου σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται κρατικοποιήσεις για να σωθούν επιχειρήσεις καθοριστικής σημασίας.

Στην παρατήρηση του συντάκτη του «Ρ» ότι οι καταστροφικές επιλογές για το μέλλον των δημόσιων ταχυδρομείων έχουν συναποφασιστεί εδώ και χρόνια στις Βρυξέλλες και ότι το «άνοιγμα των αγορών» (σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις) σε τομείς στρατηγικής σημασίας προβλέπεται ρητά τόσο στη Συνθήκη του Μάαστριχτ όσο και στη Στρατηγική της Λισαβόνας, τις οποίες συνυπέγραψαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, έσπευσε να απαντήσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι «καμία ιδιωτικοποίηση δεν προβλέπεται σε καμία συνθήκη» και ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υποχρεώνει καμία κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις. Απλά, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι το πρόσχημα των κυβερνήσεων για να δικαιολογούν τις επιλογές τους.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ανέφερε ότι είναι σωστή η στρατηγική που έχει χαράξει η ΠΟΣΤ και πρόσθεσε ότι η παράταξή του θα καταγγείλει την κυβέρνηση, αν επιμείνει σε αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ