Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Καλούν τους γονείς να πληρώσουν τους υπολογιστές

Να πληρώσουν από την τσέπη τους για την, λόγω παλαιότητας, αναγκαία αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου, ζητάει από τους γονείς των μαθητών ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Τρικάλων, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν αναλαμβάνει το κόστος της αντικατάστασης! Σε σχετική επιστολή που έστειλε ο λυκειάρχης αναφέρει: «Προτείνουμε, λοιπόν, εάν θέλετε, να στείλετε, μέσω του παιδιού σας, το ποσό των 5 έως και 10 ευρώ, προκειμένου να συνεισφέρετε στη αντικατάσταση των Η/Υ, επειδή δεν είναι δυνατόν να αναλάβει όλο το συγκεκριμένο κόστος η Σχολική Επιτροπή του Λυκείου μας».

Στην ίδια επιστολή ο λυκειάρχης αναφέρει ότι για την αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει, συνολικά, 9.500 ευρώ, έχει, ήδη, συνεισφέρει 325 ευρώ το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου - προσφέροντας τα χρήματα που συγκέντρωσε από μια εκδήλωση που διοργάνωσε στην περίοδο των Αποκριών - καθώς και 600 ευρώ το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Φλεβάρη.

Το πρώτο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει, επί της ουσίας, «δημόσια, δωρεάν Παιδεία». Το δεύτερο, ότι η πολιτική πλήρους εμπορευματοποίησης της Παιδείας, οι κατευθύνσεις της οποίας έρχονται από την ΕΕ και μπαίνουν σε εφαρμογή από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, «περνάει» και μέσα από λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, προκειμένου να επιλύσουν προκύπτοντα οικονομικά προβλήματα των σχολείων τους, επιλέγουν να ρίξουν τα βάρη στους γονείς, αντί της διεκδίκησης λύσης από το κράτος.

Και το συμπέρασμα είναι ότι απαιτείται ενωτικός και συνδυασμένος αγώνας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών κατά της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την Παιδεία και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν και των κομμάτων που τη στηρίζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ