Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Σταθερά στον αγώνα για την υπεράσπιση των ωρομισθίων

Τη συντονισμένη προσπάθεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να περάσουν με κάθε μέσο τις κατευθύνσεις της ΕΕ, φιμώνοντας ακόμα και με επιθέσεις κάθε φωνή αντίστασης σε αυτές, καταγγέλλει η Γραμματεία Κεφαλλονιάς - Ιθάκης (ΚΙ) του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βίας από στελέχη της εκπαίδευσης απέναντι σε μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ - ΚΙ. Θυμίζουμε ότι αφορμή για την επίθεση των στελεχών εκπαίδευσης στους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς, στάθηκε η συμβολική κατάληψη των γραφείων εκπαίδευσης από την ΕΛΜΕ - ΚΙ την ημέρα της πανεργατικής απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τους επί μήνες απλήρωτους ωρομίσθιους, για τις απλήρωτες αμοιβές των εκπαιδευτικών (υπερωρίες, οδοιπορικά κ.ά.), για τη μεθόδευση της ομηρίας της ωρομίσθιας εργασίας σε βάρος δεκάδων εκπαιδευτικών που στερούνται σκόπιμα και προκλητικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταγγέλλει ότι τα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ «έχουν επιδοθεί σε μια συντονισμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης των αγώνων και διαφήμισης του "δικαιώματος" των απεργοσπαστών (...) ενώ δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα στους ωρομίσθιους να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην κάνουν μήνες να πάρουν τα ψίχουλα που τους εξασφαλίζει η "ωρομίσθια ομηρία"».

Οντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του: «Δεν αποδεχόμαστε το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, δε νομιμοποιούμε το κυνήγι της προϋπηρεσίας, όπως κάνουν οι ηγεσίες της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και οι διάφορες συμμαχίες ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Δε "τρώμε" τα προσχήματα για τη μη απόδοση των δεδουλευμένων. Δε σκύβουμε το κεφάλι στη "νομιμότητα" της διάταξης του Νόμου Πετραλιά για 100 ένσημα το έτος, που αποκλείει τους ωρομισθίους από το στοιχειώδες δικαίωμα στη δωρεάν επίσκεψη και στα φάρμακα. Δεν παζαρεύουμε τη συμμετοχή των ωρομισθίων στα συνδικάτα τους και δε δεχόμαστε τον αποκλεισμό τους, που επιτάσσει η ΑΔΕΔΥ».

Στη βάση αυτή δηλώνει ότι θα συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα και απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς καλώντας τους να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι: «Χωρίς κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα - ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, χωρίς καταδίκη της ΕΕ και των πολιτικών της, χωρίς αποφασιστική αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, δεν υπάρχει όχι μόνο προοπτική αλλά ούτε και παρόν. Ενισχύουμε αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ