Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟτου κατηγορουμένου στέλνει η πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λεκκού πέντε διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τον τέως διευθυντή του Παιδιατρικού νοσοκομείου που φέρονται να ευθύνονται για το θάνατο του μικρού Π. Βασιλέλη από τη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε χτες σε συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών, ο Δ. Λεκκός πρότεινε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου, το οποίο απάλλαξε τα διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και το διευθυντή του νοσοκομείου. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του. Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Π. Βασιλέλης είχε προσβληθεί από μια σπάνια μορφή καρκίνου (νευροβλάστωμα δεξιού επινεφριδίου) με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη με το θάνατο, το Μάρτη του 2001, σε ηλικία τριών χρόνων. Οι γονείς του είχαν συγκεντρώσει 296.404 ευρώ από προσφορές συμπολιτών τους προκειμένου να μεταβεί ο γιος τους σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για να εγχειρηθεί. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να εκταμιεύσουν τα χρήματα, επειδή είχαν μπλοκαριστεί από την Εθνική Τράπεζα, ενώ η αποδέσμευσή τους έγινε δύο μέρες μετά το θάνατο του Π. Βασιλέλη...

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ το Διοικητικό Εφετείο Αθήνας ακύρωσε χτες το πρόστιμο 580.000 ευρώ που είχε επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε στελέχη της εταιρείας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» για χειραγώγηση μετοχών. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι η ως άνω εταιρεία δεν προέβη σε στήριξη της τιμής της μετοχής παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία. Με την ίδια απόφαση το Διοικητικό Εφετείο ακύρωσε το πρόστιμο των 80.000 ευρώ που είχε επιβληθεί για την ίδια υπόθεση στη Eurobank AXEΠΕΥ. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 7/3/2008 είχε επιβάλλει πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ στον Π. Γερμανό, 100.000 ευρώ στους Σ. Μάρρα και Σ. Κόπολα, 80.000 ευρώ στους Γ. Διαμαντή και Α. Παναγιώτου και 20.000 ευρώ στον Ι. Κότσιρα.

ΕΠΙΘΕΣΗ με ξύλα και πέτρες δέχθηκαν δύο αστυνομικοί χτες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Σουνίου, όπου και δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους, με τον ένα μάλιστα να τραυματίζεται ελαφρά, ενώ προκλήθηκαν και φθορές στο περιπολικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ