Κυριακή 12 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΑΡΟΝΙΑΝ - ΑΝΑΝΤ - ΚΡΑΜΝΙΚ
Τρεις «Elite Grandmasters» στη Γαλλία

Αλλο ένα πρωτάθλημα για την Μπάντεν - Μπάντεν στη Γερμανία

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βισβ. Ανάντ (δεξιά) σε παλαιότερο αγώνα με τον Βλ. Κράμνικ. Στην ένθετη φωτό ο νεαρός Κάρλσεν
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βισβ. Ανάντ (δεξιά) σε παλαιότερο αγώνα με τον Βλ. Κράμνικ. Στην ένθετη φωτό ο νεαρός Κάρλσεν
Με νίκη του Αρμένιου Λεβό Αρονιάν (στην αθροιστική βαθμολογία), έληξε το περίφημο Διεθνές Τουρνουά «Αμπερ 2009» στη Νίκαια της Γαλλίας, ένα τουρνουά με 12 Elite Grandmasters των οποίων ο μέσος όρος ΕΛΟ ήταν 2759 και η κατηγορία του «21»!

Στη 2η - 3η θέση ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βισθ. Ανάντ, ο οποίος εκτός από τη νίκη του στο Μπλάιντ επί του Κράμνικ, κατέκτησε και την 1η θέση στο «Ραπίντ». Αντίθετα, ο Ρώσος πρώην παγκόσμιος κατέκτησε την 1η θέση στο Μπλάιντ, δηλαδή στο τυφλό σκάκι, όπου ο κάθε παίκτης έχει εμπρός του μια άδεια σκακιέρα και για τις διεξαγόμενες κινήσεις ενημερώνεται μέσω Η/Υ.

Στην αθροιστική αναλυτικά: 1ος. Αρονιάν 14 β. σε 22 αγώνες και νίκες επί των Κάρλσεν, Μορόζεβιτς, Καριάκιν, Ρατζιάμποβ και Βανγκ Γουέ, 2ος Ανάντ 13,5 β. με ήττες από Κάρλσεν, Μορόζεβιτς. 3ος Κράμνικ 13,5 β. με ήττες από Ανάντ, Ιβαντσούκ. 4ος ο Νορβηγός Κάρλσεν 13 β. και ακολούθησαν, Μορόζεβιτς 11 β., ο Βούλγαρος πρώην Παγκόσμιος Τοπάλοβ 10,5 β., Καριάκιν 10,5 β., ο Ούγγρος Λέκο και ο Κάμσκι (ΗΠΑ) από 10 β., Ιβεντσούκ 9,5 β., Ρατζιάμποβ (Αζερ.) 9 β. και ο Κινέζος Βανγκ Γουέ με 7,5 βαθμούς.

* Από τη Γαλλία στη Γερμανία ο Ινδός Ανάντ προκειμένου να ενισχύσει την... ομάδα του Μπάντεν - Μπάντεν στο καθιερωμένο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γερμανίας, η οποία για μία ακόμη χρονιά (η 4η) κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη με 13 νίκες, δύο ισοπαλίες και 28 βαθμούς.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ