Κυριακή 12 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Εγνατία κατασκευάστηκε στις πλάτες των εργαζομένων

Φιέστα, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ τα εγκαίνια τμήματος της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή, από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, επισημαίνοντας ότι το έργο χτίστηκε στις πλάτες των εργαζομένων. «Εχει χαθεί ο λογαριασμός - τονίζει - για το πόσα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά μήκος του έργου, από το 1994 που άρχισε να κατασκευάζεται», προσθέτοντας πως «το ψαλίδι μπορεί να έκοψε πολλές κορδέλες, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν κατόρθωσε να "ψαλιδίσει" και το κόστος της Εγνατίας, το οποίο πλήρωσε και θα συνεχίσει να πληρώνει ο ελληνικός λαός και η εργατική τάξη ακόμη και με αίμα».

Και συνεχίζει: «Το έργο της Εγνατίας Οδού που ολοκληρώνεται χτίστηκε στις πλάτες των εργαζομένων, που είδανε τρεις συναδέλφους τους νεκρούς μέσα σ' ένα μήνα στα τμήματα που εγκαινίασε και επέβλεψε ο υπουργός. Χτίστηκε με μεσαιωνικές συμβάσεις εργασίας που επέβαλαν οι μεγαλοεργολάβοι στους εργάτες, χτίστηκε με τις συνεχείς απειλές και εκβιασμούς, τους απλήρωτους, για μήνες, εργαζόμενους, πάνω στα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και τον καθημερινό κίνδυνο των εργαζομένων για τη ζωή τους».

«Το έργο της Εγνατίας Οδού μπορεί να ολοκληρώνεται - τονίζει σε άλλο σημείο - αλλά φέρνει και νέα χαράτσια στον ελληνικό λαό, με τα πανάκριβα διόδια που ετοιμάζονται στη διαδρομή που εγκαινιάστηκε και προβλέπεται να λειτουργήσουν το καλοκαίρι.

Η Εγνατία Οδός, όπως και άλλα μεγάλα έργα, γίνονται με όρους που ενισχύουν την κερδοφορία των μεγάλων κατασκευαστικών επιχειρήσεων. Ο λαός υποχρεώνεται να τα πληρώσει διπλά. Μία για την κατασκευή, όπου με τα χρήματά του βάζουν σε κίνηση και αυξάνουν το κεφάλαιό τους οι μεγαλοκατασκευαστές, αλλά και να πληρώνει πανάκριβα κάθε φορά που θα χρησιμοποιεί τον αυτοκινητόδρομο.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από αυτή την κατάσταση. Πρέπει να κρίνουν ποιος είναι πραγματικά με το μέρος τους και ποιος τους εκμεταλλεύεται και να διαλέξουν πλευρά. Να καταδικάσουν τόσο με την ενίσχυση των αγώνων τους, όσο και πολιτικά όσους προωθούν και στηρίζουν τη συσσώρευση των κερδών του κεφαλαίου πάνω στην υπερεκμετάλλευση, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την περιστολή των δικαιωμάτων και αποδοχών. Να καταδικάσουν τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., που μιλούν για μονόδρομους στους οποίους πάντα ο εργαζόμενος είναι το θύμα και καλλιεργούν το συμβιβασμό, τη "συνυπευθυνότητα" για την αντιλαϊκή διαχείριση της οικονομικής κρίσης».

Καταλήγοντας η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Ο λαός έχει τη δύναμη, μπορεί να ανοίξει και να βαδίσει το δρόμο της ανάπτυξης όπου αφεντικό θα είναι αυτός και όχι τα μονοπώλια. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, για να βάλουν φρένο στα χειρότερα, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, για να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία στην Εγνατία Οδό (2020-12-10 00:00:00.0)
Η μπαγιάτικη προπαγάνδα των «μεγάλων έργων» επανέρχεται για στήριξη της απάτης «δίκαιη ανάπτυξη» (2017-09-06 00:00:00.0)
Διόδια και στην Εγνατία... (2008-12-25 00:00:00.0)
Απλήρωτοι για δυο μήνες οι 400 εργαζόμενοι (2008-04-02 00:00:00.0)
Το πάθημα της Εγνατίας (2006-02-09 00:00:00.0)
Νέες φιέστες για ανολοκλήρωτο έργο! (2001-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ