Σάββατο 18 Απρίλη 2009 - Κυριακή 19 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ του σκακιστικού της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινούπολης (Θεμ. Σοφούλη και Στρ. Παπάγου 100) και την εύκολη άνοδό της στη Β' Εθνική κατηγορία, η ΑΕΚ αναμένεται να κατακτήσει και το Κύπελλο Αττικής 2009. Ηδη έχει φτάσει στη φάση των «8» και την ερχόμενη Κυριακή 26 Απρίλη αντιμετωπίζει την ισχυρή ομάδα του Κορωπίου. Αναλυτικά οι συναντήσεις είναι: ΦΟΝ Ηρακλείου Αττικής - Πανελλήνιος ΓΣ, ΣΟ Μοσχάτου - ΑΣ Παπάγου, ΣΑΣ Κορωπίου - ΑΕΚ και Πνευμ. Στέγη Περιστερίου - Πανιώνιος ΓΣ.

Στην προηγούμενη φάση των «16» είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα: ΑΕΚ - ΣΟ Αγ. Παρασκευής 4-0, Πανελλήνιος ΓΣ - ΣΟ Περιστερίου 3-1, ΑΟ Κηφισιάς - ΣΟ Μοσχάτου 1-3, Πανιώνιος ΓΣ - ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης» Νίκαιας 2,5-1,5, ΣΟ Ηλιούπολης - ΦΟΝ Ηρακλείου 0,5-3,5, ΠΣ Περιστερίου - ΠΣ Αγ. Δημητρίου 4-0, ΑΣ Παπάγου - Αίγλη Παπάγου 3-1.

ΣΤΟ 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ στη μνήμη του Γιώργου Ιωακειμίδη, που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτή την Ενωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, νικητές αναδείχθηκαν οι Γ. Σιδέρης και Οδυσσέας Κεσίδης με 5,5 βαθμούς σε 7 αγώνες. Ακολούθησαν οι Ι. Μπαχάρ και Σ. Κύβελος με 5 βαθμούς.

Από τη Μ. Τρίτη και μέχρι 24 Απρίλη διεξάγεται στην ΕΣΘ (Βασ. Σοφίας 26 και Καραϊσκάκη 1), το 5ο Εαρινό Τουρνουά Καλαμαριάς στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ιωακειμίδεια 2009».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το 42ο τεύχος του περιοδικού «Σκάκι για όλους» από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Μερικά από τα θέματα σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο είναι: Νεανικά Πρωταθλήματα που έγιναν στο Περιστέρι, ένα αξιόλογο άρθρο του Μιχάλη Καλούμενου για το Νέο Επαναστατικό Περιβάλλον, επίσης η πρώτη σκακιέρα της Εθνικής μας Ομάδας, η Ελενα Ντέμπο παρουσιάζει ενδιαφέρον θεωρητικό άρθρο για τη «διαχείριση του χρόνου σκέψης» στις παρτίδες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ