Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη φορέων για την Ειδική Αγωγή

Σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απρίλη στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), στις 11 το πρωί. Τη σύσκεψη συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αθήνας, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, ο Σύλλογος Γονέων Ειδικού ΤΕΕ Κωφών και Βαρήκοων Αγ. Παρασκευής, ο Σύλλογος Γονέων Τυφλών Μαθητών ΚΕΑΤ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΑΤ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Η σύσκεψη γίνεται για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα, για τα μεγάλα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και των οικογενειών ΑμΕΑ, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, καθώς δύο μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς είναι εμφανή τα σημάδια για όλα τα μεγάλα προβλήματα και με τη νέα χρονιά κινδυνεύουν να οξυνθούν ακόμη περισσότερο με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

«Παίρνουμε τα μέτρα μας από τώρα. Δυναμώνουμε το συντονισμό, κλιμακώνουμε τον αγώνα, προβάλλουμε τα αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες για μια δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας Ειδική Αγωγή, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη, με εξασφαλισμένα τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και εργαζομένων», επισημαίνουν οι φορείς και απαιτούν να παρθούν από τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εμφανιστούν σε χειρότερη έκδοση τα προβλήματα που εμφανίζονται με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς.

Καλούν την κυβέρνηση να εξασφαλίσει από τώρα να είναι στη θέση του όλο το απαραίτητο προσωπικό, όλα τα απαραίτητα μέσα μεταφοράς από την πρώτη μέρα με την ανάλογη στελέχωση για να ανοίξει κανονικά για τα παιδιά με αναπηρίες η σχολική χρονιά 2009 - 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ