Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαψεύδει δημοσίευμα που αφορά στήριξη υποψηφίου στο Νέο Ψυχικό

Διαψεύδει κατηγορηματικά με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Βορειοανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει στο Ν. Ψυχικό στις προσεχείς δημοτικές εκλογές τον Δ. Φωτιάδη, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους, όπως ισχυρίζεται άρθρο σε τοπική εφημερίδα. Ο Δ. Φωτιάδης είναι δημοτικός σύμβουλος του Ν. Ψυχικού, ο οποίος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στη μηνιαία τοπική εφημερίδα "ο ΛΟΓΟΣ του δημότη" αρ. φύλλου 42, και στη στήλη "επί του πιεστηρίου", με υπογραφή ΧΡ. ΤΡ., δημοσιεύτηκε άρθρο το οποίο υποστήριζε ότι Δ. Φωτιάδης πρόκειται να κατέλθει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο του Ν. Ψυχικού στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, Οικολόγους κλπ.

Κάνουμε γνωστό ότι το δημοσίευμα είναι πέρα για πέρα ψευδές, δεν έχει καμιά βάση, καμιά σχέση με την πραγματικότητα και αποσκοπεί να σπείρει συγχύσεις.

Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ ουδεμία επαφή είχε και πολύ περισσότερο συμφωνία ούτε με τον κ. Δ. Φωτιάδη, ούτε με το ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους, ούτε και θα μπορούσε άλλωστε να συναντηθεί το ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους του στην ΤΑ ή στο εργατικό και μαζικό κίνημα. Το ΠΑΣΟΚ συναντιέται και συνεργάζεται με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ, τόσο στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και στην ΤΑ, προωθώντας την αντιδραστική στρατηγική της ΕΕ, την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων σε βάρος των εργαζομένων.

Μέσα από τους δήμους και τις νομαρχίες τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων και σε βάρος των εργαζομένων, των κατοίκων των δήμων, όπως φοροεπιδρομή, ανταποδοτικότητα, υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, εφαρμογή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, σύμπραξη με τις επιχειρήσεις για την κερδοφορία τους, ιδιωτικοποιήσεις, τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της παιδείας, της υγείας, πρόνοιας, την δημοτική αστυνομία, υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στην απέναντι όχθη, απέναντι από τα κόμματα του δικομματισμού, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία αποτελούν τα βασικά στηρίγματα της πλουτοκρατίας, όπως έχει αποδειχτεί από την κυβερνητική διαχείριση που άσκησαν και ασκούν, καθώς και από την πολιτική που εφαρμόζουν με τους εκπροσώπους τους στους δήμους και τις νομαρχίες, σε ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ.

Το ΚΚΕ και οι αγωνιστικές δυνάμεις που στηρίζει στην ΤΑ υπηρετούν αταλάντευτα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το ΚΚΕ αντιπαλεύει την αντεργατική πολιτική που προωθούν τα κόμματα του δικομματισμού, ασκεί αντιπολίτευση, ασκεί ιδεολογική και πολιτική κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς. Είναι μπροστά στους αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα, τους οποίους υπονομεύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία να αποδυναμώσουν τους βασικούς πυλώνες του συστήματος - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - να τους εγκαταλείψουν μαζικά, στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στην ΤΑ, στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Να δυναμώσουν την πάλη τους, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη δύναμη που αποτελεί εγγύηση για τον αγώνα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ