Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ολα καλά και κερδοφόρα... .

Μετά τις φωνές και τις απειλές οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου συμφώνησαν στη μοιρασιά της πίτας των κερδών...

Eurokinissi

Μετά τις φωνές και τις απειλές οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου συμφώνησαν στη μοιρασιά της πίτας των κερδών...
«Τόσα δίνω, πόσα θες...». Ο γνωστός στίχος αποδίδει πλήρως τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια της έκτακτης ΓΣ που πραγματοποίησε χτες η Σούπερ Λίγκα. Τα αντικρουόμενα συμφέροντα (κυρίως για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις) και η επιχείρηση υπεράσπισής τους από τους (ενδιαφερομένους) επιχειρηματίες είχαν δημιουργήσει εικόνα έντονων αντιθέσεων. Ο βαθμός έντασης ήταν ανάλογος με (και κράτησε μέχρι να εξασφαλιστούν) τα προσδοκώμενα ανταλλάγματα.

Οι επιχειρηματίες (παράγοντες και εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων τηλεοπτικών σταθμών) λοιπόν πίεσαν, φώναξαν, απείλησαν και τελικά συμφώνησαν στη μοιρασιά της πίτας (που έμμεσα ή άμεσα θα πληρώσουμε όλοι). Τώρα άπαντες δηλώνουν ευχαριστημένοι και ετοιμάζονται να καρπωθούν το μερίδιό τους από τα υπερκέρδη.

Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη Σούπερ Λίγκα (που θα αποφέρει πολύ μεγάλα ποσά στις ΠΑΕ) θα προχωρήσει κανονικά. Για να γίνει αυτό η ΕΡΤ (δηλαδή ο λαός...) θα πληρώσει - στο συνεταιρισμό των ΠΑΕ - 2,4 εκατ. ευρώ τη σεζόν, 7,2 εκατ. ευρώ την τριετία. Αυτό είναι το αντίτιμο ώστε Ολυμπιακός και Ξάνθη (των οποίων τα δικαιώματα έχει η ΝΕΤ) να πάρουν κλειδάριθμο στην κλήρωση και να μην παίζουν γηπεδούχοι την ίδια αγωνιστική. Επίσης οι αγώνες των «ερυθρολεύκων» με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Αρη να μεταδοθούν Κυριακή στις 7 μ.μ.

Ο ΣΚΑΪ, ανέκρουσε πρύμνη στις αντιδράσεις του αφού του παραχωρήθηκαν πέντε εμπορικά παιχνίδια το Σάββατο. Στην έκτακτη ΓΣ εγκρίθηκαν και οι προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ