Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χρήσιμες... ευαισθησίες

Συνέδριο Αντιντόπινγκ στην Αθήνα (13-15 Μάη). Το πρώτο πανευρωπαϊκό συνέδριο υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μάλιστα!!!...Την πρόταση για το συνέδριο και τη θεσμοθέτηση έκανε ο αθλητικός δημοσιογράφος ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομμάτης. Θα πάρη μέρος όλη η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού αθλητισμού και όχι μόνο (ΔΟΕ, ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΦΙΜΠΑ, ΙΑΑΦ, καθώς και οι 27 υπουργοί Αθλητισμού της ΕΕ). Δεν έχω καμιά διάθεση να είμαι αρνητικός αλλά έλεος! Τόση υποκρισία, τόση ανειλικρίνεια, τέτοια προσπάθεια αποπροσανατολισμού για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα; Ακριβώς στην ίδια φιλοσοφία αντιμετώπισης όταν για παράδειγμα συσκέπτονται οι «μεγάλοι» για το πώς θα σωθεί ο κόσμος από την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση όλο αυτό το σκηνικό να στήθηκε ενόψει των ευρωεκλογών προς άγρα ψήφων, με οικοδεσπότη και ένα δήμαρχο ο οποίος κάνει τίποτα για την ψυχαγωγία και την άθληση των 800 χιλιάδων παιδιών που προσπαθούν να επιβιώσουν στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Εν πάση περιπτώσει, κάποια στιγμή θα θα πρέπει με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα που λέγεται ντοπάρισμα, όταν μάλιστα γνωρίζουμε, και κύρια οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο, ότι βασική αιτία είναι η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, η οποία έχει μετατρέψει τους αθλητές σε μηχανές κέρδους για τις πολυεθνικές. Οι οποίοι (αθλητές) μάλιστα πολλές φορές αυτό το έχουν πληρώσει με τη ζωή τους ή μένοντας ανάπηροι...

Θα πρέπει λοιπόν, επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα, να το αντιμετωπίσουμε και με πολιτικά κριτήρια. Εάν πράγματι θέλουμε έναν καθαρό αθλητισμό, θα πρέπει να απαλλαγεί από τους έμπορους. Οπως και από τη Μαφία του αθλητισμού, η οποία λυμαίνεται το χώρο με σκοπό το ιδιωτικό κέρδος και τα έργα της δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε πίσω από δήθεν ευαισθησίες για σωτηρία του αθλητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ