Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνέδριο αποθέωσης της διδασκαλίας της... αμάθειας

Ολοκληρώθηκε χτες στην Κύπρο, το εκπαιδευτικό συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (που συνδιοργανώθηκε με την κυπριακή ομοσπονδία ΠΟΕΔ) και αφορούσε τη γλώσσα και τη διδασκαλία της στην εποχή της... παγκοσμιοποίησης. Οπως ήταν αναμενόμενο (από τον τίτλο του ακόμα), το συνέδριο αποθέωσε τις σύγχρονες θεωρίες και μεθόδους διδασκαλίας για τη γλώσσα, οι οποίες προσφέρουν στην ουσία ληξιπρόθεσμες γλωσσικές δεξιότητες οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στην αμάθεια.

Τα παραπάνω, συνδυασμένα με τη συνέχιση της προσπάθειας που είχε εκδηλωθεί στη ΔΟΕ να αποκλειστούν όσο το δυνατό από το βήμα του συνεδρίου οι «ενοχλητικές» φωνές των ταξικών δυνάμεων (είχαν αποκλειστεί από τις κεντρικές εισηγήσεις και τους δόθηκε με το σταγονόμετρο ελάχιστος χρόνος για παρεμβάσεις), επιβεβαιώνουν τη θέση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ότι τα εκπαιδευτικά συνέδρια των ομοσπονδιών (και της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ), οργανώνονται μακριά και πέρα από τον προβληματισμό της βάσης των εκπαιδευτικών, δεν είναι αντιπροσωπευτικά και δεν παράγουν αποτελέσματα προς όφελος της μόρφωσης των παιδιών του λαού.

Σε πείσμα των δυνάμεων ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ που επιχείρησαν και μέσα στο συνέδριο να περιορίσουν τις παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ διακίνησαν μέσα στο συνέδριο ένα κείμενο αντιπαράθεσης για το γλωσσικό πρόβλημα και την έκφρασή του μέσα από τα σχολικά βιβλία, σε μια προσπάθεια να φωτιστεί ολόπλευρα το ζήτημα της γλώσσας και να αποκρουστούν τα ιδεολογήματα των αναλυτικών προγραμμάτων. Κάλεσαν δε τους εκπαιδευτικούς να παλέψουν για την απόσυρση των νέων σχολικών βιβλίων και αναλυτικών προγραμμάτων της αμάθειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ