Σάββατο 25 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ
Οξύνει τη δικομματική αντιπαράθεση

Επίθεση στο πρόσωπο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά με αφορμή την απόφασή του να μην αποστείλει στη Βουλή το φάκελο Βατοπεδίου εξαπέλυσε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση γύρω από τα σκάνδαλα, φροντίζοντας όμως ταυτόχρονα να μη θίξει τον ταξικό χαρακτήρα της Δικαιοσύνης που με τη στάση του και τις κατευθύνσεις του θωρακίζει το αστικό σύστημα.

Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για «δικαστικό πραξικόπημα» και χτες ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «με τις πράξεις του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπονομεύει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιτίθεται στο Κοινοβούλιο το οποίο εμποδίζει να ασκήσει τις συνταγματικές του αρμοδιότητες» και επιτέθηκε ταυτόχρονα στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο «για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι ο Γ. Σανιδάς «παρεμπόδισε τρεις φορές να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου. Προέβη σε επανειλημμένες εξωθεσμικές συναντήσεις και υποδείξεις προς τον ανακριτή της υπόθεσης Μανούση - Παυλίδη. Αρχειοθέτησε παράνομα τα πορίσματα Ζορμπά σχετικά με τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων»...Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί πλήρως με τις παρεμβάσεις Σανιδά σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων...

Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος, συνάντησε χτες τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφια και ζήτησε «να εγγράψει στην ημερήσια διάταξη την ψηφοφορία που εκκρεμεί για την Προανακριτική Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου, αφού προηγουμένως οι βουλευτές έχουν στα χέρια τους τα συμπληρωματικά στοιχεία από τη δικαστική έρευνα που ολοκληρώθηκε».

Από την πλευρά του ο Δ. Σιούφας απάντησε ότι «ο θεσμικός του ρόλος δεν του επιτρέπει να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ