Κυριακή 26 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πανικάρια κινητοποίηση για την Υγεία

Στις 11 Μάη στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού και άλλων φορέων

Πανικάρια - παμφουρνιώτικη κινητοποίηση στην Αθήνα τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009, για τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας στα νησιά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, πραγματοποιούν το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία στην Ικαρία και στους Φούρνους, η Ικαριώτικη και Φουρνιώτικη παροικία στην Αθήνα και τα σωματεία τους.

Το Συντονιστικό στα πλαίσια των κινητοποιήσεων και δράσεών του για το ζήτημα της Υγείας, διοργάνωσε το Σάββατο 11 Απριλίου στην Αθήνα σύσκεψη, όπου εκπροσωπήθηκε σχεδόν το σύνολο των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και δεκάδες Ικαριώτες και Φουρνιώτες. Εκφράστηκε ομόθυμα η θέληση για αγωνιστική δράση.

Τη Δευτέρα 13 Απριλίου έγιναν συναντήσεις και αποστάλθηκαν υπομνήματα σε εκπροσώπους Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ενώ έγινε συνάντηση και με τον υφυπουργό Υγείας Γεώργιο Παπαγεωργίου. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατατέθηκε ήδη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, που αφορά στο αγροτικό ιατρείο Χρυσομηλιάς.

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας, ο Γ. Παπαγεωργίου αναγνώρισε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες, αρνήθηκε όμως να δεσμευτεί σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη πρόταση και χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, κάτοικοι και φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κινητοποίηση στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο»!.

Το Συντονιστικό, οι Ικαριώτες και Φουρνιώτες παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου, καμία επιχειρηματική δράση, για επαρκές και μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες Υγείας 365 μέρες το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ