Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προσπάθεια παρεμπόδισης περιοδείας

Την... απαγόρευση εισόδου των πολιτικών κομμάτων στα σχολεία (που προσπαθούν να επιβάλλουν με εγκυκλίους οι κυβερνήσεις της ΝΔ και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ) θυμήθηκαν κάποιοι διευθυντάδες στα Γιάννενα, όταν το ΚΚΕ ενημέρωσε πως βουλευτής του θα περιοδεύσει στο 8ο Λύκειο της πόλης. Η φίμωση δεν πέρασε, καθώς η περιοδεία τελικά έγινε χτες κανονικά, όμως ο μηχανισμός που ενεργοποιείται είναι άκρως επικίνδυνος για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία που είχαν εκπρόσωποι του Κόμματος με τη διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσαν ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Κ. Αλυσσανδράκης θα επισκεφτεί το σχολείο και θα συναντηθεί σε ώρα διαλείμματος με τους καθηγητές. Η απάντηση ήταν πως «απαγορεύεται σε σχολεία η επίσκεψη βουλευτών και κομμάτων» και για παραπέρα διευκρινίσεις, παρέπεμψαν στον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος επικαλούμενος υπουργικές εγκυκλίους συνηγορούσε στην ίδια λογική. Πρόσθεσε δε πως χρειάζεται η υποβολή σχετικής αίτησης για να εγκριθεί και να καταστεί δυνατή η επίσκεψη, καθώς το υπουργείο θέλει να γνωρίζει το τι γίνεται!

Κι αυτά τα προκλητικά, τα επικαλούνται σε μια περίοδο που εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλωνίζουν στα σχολεία με αφορμή το ευρωπρόγραμμα «Ανοιξη της Ευρώπης» και τη στιγμή που έχουν αρχίσει να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία (πέρα από τους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου) και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, ακόμα και για να διδάξουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ