Τετάρτη 29 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στόχος να νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις η βαρβαρότητα

Εχει πέσει γραμμή να νομιμοποιηθεί στις νεανικές συνειδήσεις η βαρβαρότητα και ο σκοταδισμός, να αλωθεί η συνείδηση των νέων παιδιών για να υποταχθούν στην εκμετάλλευση και στο ψέμα, να διαστρεβλωθεί η Ιστορία, να κατασυκοφαντηθούν οι λαϊκοί αγώνες και το όραμα του σοσιαλισμού. Αυτή τη φορά ο αντικομμουνισμός χτύπησε σε λύκειο της Πεύκης, όπου καθηγήτρια φιλόλογος ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιτίθεται πότε λέγοντας για «τα 17 εκατομμύρια Σοβιετικών που σκότωσε ο Στάλιν», πότε για «τον εμφύλιο που αν θα είχαν κερδίσει οι αριστεροί θα ήμασταν τώρα Αλβανία» και πότε για το «πού θα βρει η Αλέκα 1.400 ευρώ να δώσει στους εργαζόμενους»...

To γεγονός καταγγέλλει η Αχτίδα Βορείων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι στόχος των καπιταλιστών που επιχειρείται να περνά μέσα και από την εκπαίδευση είναι «να ρίξουν λάσπη στα οράματα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, ώστε να εμποδίσουν το λαϊκό κόσμο να παλέψει για μια άλλη κοινωνία, να του σπείρουν την απογοήτευση, το συμβιβασμό με μια ζωή χωρίς δικαιώματα».

«Δε θα τα καταφέρουν. Οι κομμουνιστές δε θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε κάθε αντικομμουνιστική επίθεση και προπαγάνδα. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, όπου οι εργαζόμενοι είχαν ζήσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις και την προοπτική του ως μονόδρομο για τους λαούς. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τη δράση για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος. Ο αντικομμουνισμός αφορά κάθε προοδευτικό λαϊκό άνθρωπο, στρέφεται ενάντια στα δικαιώματά του», υπογραμμίζεται και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη γίνονται φερέφωνα της πολιτικής του ιμπεριαλισμού στα σχολεία, αλλά να πρωτοστατήσουν στην προώθηση της ιστορικής αλήθειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ