Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΑΛΑ
Νέες ενδείξεις στις συσκευασίες

Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα η υπουργική απόφαση που προβλέπει την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης της πρώτης ύλης για τα γάλατα και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς και η τοποθέτησή τους στο ράφι ανάλογα με την κατηγορία τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα πρέπει να αναγράφεται επάνω στη συσκευασία του γάλακτος η ένδειξη απλής παστερίωσης, υψηλής παστερίωσης, μακράς διάρκειας, εβαπορέ, γάλα σε σκόνη, σοκολατούχο, καθώς και σε γιαούρτια, επιδόρπια με βάση το γάλα, κρέμες, ρυζόγαλα και κρέμες γάλακτος η προέλευση του γάλακτος ανάλογα με τη χώρα και να επισημαίνεται εάν έχει γίνει πρόσμιξη ελληνικού με εισαγόμενο.

Στο μεταξύ με χτεσινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος εμφανίστηκε αρκούντως προκλητικός να μεταφράζει σε ...κυβερνητική επιτυχία τις προσωρινές μειώσεις των τιμών στο γάλα που έκαναν τρεις γαλακτοβιομηχανίες για λόγους που συνδέονται αποκλειστικά με τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Δε δίστασε, μάλιστα, να ισχυριστεί ότι με τον τρόπο αυτό στηρίζονται οι κτηνοτρόφοι που, όπως είπε, «διαθέτουν το σύνολο της ποσότητας που παράγουν σε ...ικανοποιητική τιμή», όταν ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι οι παραγωγοί που ήδη δίνουν σε εξευτελιστική τιμή το γάλα θα βρεθούν κάτω από νέες εκβιαστικές πιέσεις από τους βιομήχανους με αφορμή το ...«νέο σκηνικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ