Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ
Πανελλαδική δράση για το Ασφαλιστικό

Μέρα πανελλαδικής δράσης η Τετάρτη 13 του Μάη

Απορρίπτοντας τα σχέδια της κυβέρνησης για νέες, υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ - Αυτοκινητιστών καλεί τον κάθε αυτοαπασχολούμενο να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και ορίζει την Τετάρτη 13 του Μάη μέρα πανελλαδικής δράσης για το Ασφαλιστικό, μέσα από τις γραμμές της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και των Αγωνιστικών Ομοσπονδιών - Σωματείων και Ενώσεων. Στην Αθήνα καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 13 του Μάη, στις 7 το απόγευμα.

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα επισημαίνει: «Η γραμματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα καταγγέλλει τη νέα αύξηση που ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση μέσω του ΔΣ του ΟΑΕΕ. Σκόπιμα διαρρέει μέσα απ' τις οικονομικές εφημερίδες αυξήσεις που θα είναι από 8% έως και 11%, ανάλογα με την κλάση του καθένα μας. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλει το νέο χαράτσι στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ γνωρίζει ότι:

  • Η οικονομική κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο.
  • Ενας στους τέσσερις ΕΒΕ δεν μπορεί να πληρώσει ήδη τις εισφορές.
  • Καμία αύξηση δεν μπορεί να σώσει το Ταμείο απ' την κατάσταση που το έχουν οδηγήσει συνειδητά μέσα απ' τις υποχρηματοδοτήσεις και τη σύμπραξη με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια».

Η Συντονιστική σημειώνει επίσης ότι «μας καλούν για άλλη μία φορά να πληρώσουμε εμείς τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Ετοιμάζονται, δε, να προσθέσουν 2 ακόμη μηνιάτικα, 14 από 12 που πληρώνουμε, με το πρόσχημα ότι οι συνταξιούχοι πληρώνονται 14 μηνιάτικα. Σ' αυτή την κατάσταση που δημιουργείται, τεράστια ευθύνη φέρνουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες του Συνδικαλιστικού Κινήματος ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Με τη στάση τους βάζουν πλάτη στο πέρασμα αυτών των μέτρων που μαζί με την κρίση θα οδηγήσουν μεγάλη μερίδα των ΕΒΕ στο κλείσιμο».

Η Συντονιστική καλεί «να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που πάνε να εφαρμόσουν, διεκδικώντας: Ούτε 1 ευρώ αύξηση των εισφορών. Μείωση κατά 10% των εισφορών για όσο διαρκεί η κρίση. Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ΟΑΕΕ. Ρύθμιση των χρεών των ασφαλισμένων, με μακρόχρονες δόσεις, όσο διαρκεί η κρίση και χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν. Αύξηση των συντάξεων κατά 10% με κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, ιδιαίτερα αυτών που δεν μπορούν να πληρώσουν. Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της "διαδοχικής" ασφάλισης, έτσι όπως εφαρμόζεται σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ