Πέμπτη 30 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου

Εγκρίθηκε χτες από την κυβερνητική επιτροπή το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, με το οποίο η κυβέρνηση προωθεί τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα ...απέραντο ξενοδοχείο, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο μέσα στην επόμενη 15ετία.

Το Χωροταξικό Σχέδιο, με στόχο "τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος", καθορίζει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν παλιές και νέες μορφές τουριστικών εγκαταστάσεων σχεδόν σε κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης (από τους Εθνικούς Δρυμούς της Πίνδου και του Ολύμπου, ως τις προστατευόμενες περιοχές «NATURA», ακόμη και σε μικρές βραχονησίδες του Αιγαίου και του Ιονίου). Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:

  • Δημιουργούνται νομοθετικοί μηχανισμοί για την ανάπτυξη σύνθετων μεγάλων τουριστικών μονάδων (ξενοδοχειακές μονάδες με ταυτόχρονη ανέγερση τουριστικών χωριών, δηλαδή παραθεριστικά σπίτια για αγορά ή ενοικίαση) σε εκτάσεις εκτός σχεδίου τουλάχιστον 150 στρεμμάτων και με αυξημένους συντελεστές δόμησης. Τα συγκροτήματα αυτά θα μπορούν να αναπτυχθούν στα 50 μέτρα από τη γραμμή του αιγιαλού.
  • Προβλέπει την κατασκευή υδροβόρων γηπέδων γκολφ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα, Κρήτη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Ηλεία, Μεσσηνία και Χαλκιδική.
  • Παρά τη γενική κατακραυγή για τις «ιερές» μπίζνες με τα χρυσόβουλα και τα χοτζέτια, το τελικό σχέδιο εξακολουθεί να προβλέπει την ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού τόσο στο Αγιο Ορος, όσο και στην Πάτμο, στα Μετέωρα, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ