Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Ερχεται νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Στην αγορά 100 υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών τζετ τύπου «F-35 Lightning Joint Strike», την αντικατάσταση 12 φρεγατών του πολεμικού ναυτικού με μεγαλύτερα πλοία και το διπλασιασμό του στόλου υποβρυχίων «ώστε να μη μείνει η Αυστραλία πίσω» στην κούρσα των εξοπλισμών στην περιφέρεια της Ασίας και του Ειρηνικού προσανατολίζεται η κυβέρνηση του Αυστραλού πρωθυπουργού Κέβιν Ραντ

«Η στρατιωτική μας στρατηγική θα είναι προληπτική στο πλαίσιο της αναζήτησής μας για έλεγχο της δυναμικής μίας σύρραξης ως επί το πλείστον στον αέρα και στη θάλασσα ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μελλοντικές απειλές ασφαλείας ως το 2030» αναφέρει έκθεση του ομοσπονδιακού υπουργείου Αμυνας της χώρας που δημοσιοποίηθηκε χτες. Σ' αυτό το πλαίσιο θα αυξηθούν οι στρατιωτικές δαπάνες, που φέτος κυμάνθηκαν σε 16 εκατ. (αμερικάνικα) δολάρια, κατά 3% ετησίως.

Στελέχη ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης πάντως επέκριναν τα σχέδια της κυβέρνησης Ραντ λέγοντας πως θα εντείνουν την εξοπλιστική κούρσα στην περιοχή προκαλώντας μεταξύ άλλων τις αντιδράσεις της Κίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ