Κυριακή 10 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Ο Μπόρις Σπάσκι προβλέπει... Κάρλσεν

Οι πρώτοι νικητές στα ομαδικά και ατομικά σχολικά πρωταθλήματα

Είκοσι χρόνια μετά το Ρέικιαβικ ο Μπόρις Σπάσκι και ο Ρόμπερτ Φίσερ αγωνίζονται στη Γιουγκοσλαβία!
Είκοσι χρόνια μετά το Ρέικιαβικ ο Μπόρις Σπάσκι και ο Ρόμπερτ Φίσερ αγωνίζονται στη Γιουγκοσλαβία!
Στο αναβληθέν 6ο «Γκραν Πρι» της FIDE, που έληξε πρόσφατα στο Ναλτσίκ της Ρωσίας, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Μπόρις Σπάσκι ήταν σχολιαστής των παρτίδων και εκφράστηκε θετικά για την ποιότητα του παιχνιδιού όλων των κορυφαίων γκραντ-μάστερς. Ειδικά, για την ήττα του Ιβαντσούκ από τον Σβίντλερ στον 6ο γύρο, είπε ότι ο Ουκρανός έπαιξε πολύ καλά, αλλά λόγω πίεσης χρόνου δεν μπόρεσε να βρει τις καλύτερες συνέχειες.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Σπάσκι υπογράμμισε αβίαστα κάτι που είχε επαναλάβει και το 1984 στην Ολυμπιάδα της Θεσσαλονίκης (παρ' όλο που τότε ήταν 25 χρόνια νεότερος...), ότι πλέον είναι δύσκολο στα 72 χρόνια του να παίζει σε τουρνουά, γιατί δεν αποδίδει, εκτός από τους δυο-τρεις γύρους, ενώ και στους υπόλοιπους δεν επιδιώκει τη νίκη.

Σε σχετική ερώτηση για το ποιος σημερινός σκακιστής θα «θυμίσει» τον Ρόμπερτ Φίσερ, είπε ότι ο Νορβηγός GM Μάγκνους Κάρλσεν έχει το στυλ του παιχνιδιού του Φίσερ και εκτός από το ότι είναι πολύ νέος, έχει ένα ήσυχο, ενδιαφέρον και πλούσιο παιχνίδι και παίζει άψογα τα φινάλε.

Η βαθμολογία στο Ναλτσίκ μετά τον 6ο γύρο: Αρονιάν 4 β., Λέκο (Ουγγ. 2751), Αλεξέεβ (Ρωσ. 2716), Γκρίστσουκ, Σβίντλερ (Ρωσ. 2726) από 3,5 β., Καριάκιν (Ουκρ. 2721), Μαμεντιάροβ (Αζερ. 2725), Κάμσκι (ΗΠΑ 2720), Ακοπιάν (Αρμ. 2696), Μπακρό (Γαλλ. 2728) από 3 β.

* Μαχητικά και με μεγάλη συμμετοχή τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα 2009. Ελαβαν μέρος 854 μαθητές και μαθήτριες από 48 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα των Ενώσεων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής και της ΕΣΟ στο ξενοδοχείο «Πόρτο Καρράς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ