Κυριακή 10 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μια από τα ίδια...

Ο Μπλάνκο ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ

ICON

Ο Μπλάνκο ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μπορεί να ολοκληρώθηκε με πρωταθλητή στην κανονική διάρκειά του και πάλι τον Ολυμπιακό, όμως η γεύση που άφησε για μια ακόμη χρονιά ήταν πικρή. Τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου διογκώθηκαν.

Η αναξιοπιστία του μοντέλου αυτού φάνηκε πολύ περισσότερο αφού οι διοικούντες που αποφασίζουν και διατάζουν έχοντας στρατούς οπαδών, για μια ακόμη φορά έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο. Η βία και η απαξίωση στην ουσία της παρουσίας φιλάθλων στο γήπεδο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς. Σε λίγο χρονικό διάστημα οι ομάδες θα παίζουν μεταξύ... συγγενών και φίλων. Μιλάμε ασφαλώς για τους υγιείς φιλάθλους, όχι αυτούς που κανακεύουν τα μεγάλα αφεντικά.

Στον αγωνιστικό τομέα έχουμε συνέχεια, με τα μπαράζ για έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του ΟΥΕΦΑ ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και Λάρισα. Ας δούμε όμως αναλυτικά την παρουσία των 16 μονομάχων στη φετινή σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η ομάδα του Πειραιά για μια ακόμη χρονιά ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Εξασφάλισε σχετικά νωρίς τον τίτλο και μετά χαμήλωσε... ταχύτητα. Ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε, στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα, πήρε τον τίτλο ενώ αναμφίβολα το «κλειδί» στην καλή πορεία ήταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, που μαζί με τον Μπλάνκο (ΑΕΚ) ήταν και οι κορυφαίοι σκόρερ της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι «κρέμασαν» τα παπούτσια τους οι Τζόρτζεβιτς - Αντζας και ο Κοβάσεβιτς για λόγους υγείας.

Πρωταθλητής ο... συνήθης ύποπτος Ολυμπιακός

ICON

Πρωταθλητής ο... συνήθης ύποπτος Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Η απόδοση της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Κατέλαβε τη δεύτερη θέση και έτσι μπαίνει στα πλέι-οφ με προβάδισμα. Σταθερή απόδοση όλη τη χρονιά, νοικοκύρεμα στα διοικητικά από τον Ζαγοράκη, σωστή δουλειά από τον Σάντος και παίκτες κλάσεως όπως οι Μουσλίνοβιτς, Κοντρέρας και Κονσεϊσάο έκαναν τη διαφορά από περασμένες χρονιές.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο ΠΑΟ ενδεχομένως πλήρωσε την καλή πορεία στην Ευρώπη, αφού σε αγώνες με μικρές ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Ο Χεν Τεν Κάτε αμφισβητήθηκε, όμως πήρε παράταση από την «οικουμενική» διοίκηση, που όμως δεν μπόρεσε να πείσει για τη δυναμικότητά της. Τώρα θα παλέψει για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω των μπαράζ. Η αστάθεια στην απόδοση ήταν το κύριο χαραχτηριστικό της ομάδας της Αθήνας.

ΑΕΚ: Σχετικά με τα μέγιστα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενωση, η παρουσία κρίνεται καλή. Είναι στα πλέι-οφ και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Η αλλαγή του Γιώργου Δώνη από το δοκιμασμένο Ντούσαν Μπάγεβιτς άλλαξε το αρνητικό κλίμα και έτσι οι «κιτρινόμαυροι» θα προσπαθήσουν για την υπέρβαση. Ο Μπλάνκο ήταν ο καλύτερος παίκτης της σεζόν για το δικέφαλο.

ΛΑΡΙΣΑ: Και μόνο το γεγονός ότι πέρασε στα πλέι-οφ είναι μια σπουδαία επιτυχία. Το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιξε καλή μπάλα και ανταμείφθηκε στο τέλος. Η επιστροφή του Στέλιου Γιαννακόπουλου βοήθησε τα μέγιστα την ΑΕΛ σε δύσκολα ματς.

Εξαιρετική η παρουσία του ΠΑΟΚ

Motion Team

Εξαιρετική η παρουσία του ΠΑΟΚ
ΑΡΗΣ: Πικρή γεύση άφησε η φετινή σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε καλά, όμως στη συνέχεια δεν είχε σταθερή απόδοση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός νυμφώνος.

ΞΑΝΘΗ: Θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά, αφού έμεινε στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και δεν απειλήθηκε με υποβιβασμό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Τα ίδια ισχύουν για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που άλλαξε τον πετυχημένο προπονητή Εντβαν Λίνεν στη μέση της περιόδου. Με ντεμαράζ στο τέλος πήρε μια καλή θέση.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Η κρητική ομάδα έργο του Νίκου Καραγεωργίου ήταν για μια ακόμη χρονιά σε καλό δρόμο. Επαιξε ανοικτό ποδόσφαιρο και σίγουρα ήταν μια από τις ευχάριστες παρουσίες στο πρωτάθλημα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δεν κρίνεται καλή η χρονιά, αφού πολλές φορές ήταν με την πλάτη στον τοίχο σχετικά με την παραμονή του. Η αλλαγή προπονητών του στοίχισε όσον αφορά την αγωνιστική του ταυτότητα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Θετική κρίνεται η πρώτη παρουσία της ομάδας της Κομοτηνής στη μεγάλη κατηγορία. Αντιμετώπισε όλες τις ομάδες στα ίσια και σίγουρα αυτό είναι έργο του προπονητή Φερέρα, που από τη νέα σεζόν θα δουλεύει στον Πανιώνιο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Η παρουσία στον πάγκο του Νίκου Κωστένογλου έσωσε την... παρτίδα, αφού στον πρώτο γύρο το συγκρότημα της Τρίπολης ήταν σε δυσχερή κατάσταση. Στο δεύτερο γύρο ανέβηκε και παρέμεινε στην κατηγορία.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Εμεινε σχετικά εύκολα στην κατηγορία, όμως δεν έκανε το βήμα παραπάνω.

ΟΦΗ: Υστερα από 33 χρόνια η ομάδα του Ηρακλείου αποχαιρέτησε τη μεγάλη κατηγορία. Διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα έστειλαν την ομάδα στη Β' Εθνική.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Οπως ανέβηκε, έπεσε. Οι Σερραίοι αν και το πάλεψαν δεν μπόρεσαν να σταθούν στα... σαλόνια.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Αν και τελευταίος όχι... καταϊδρωμένος. Αρκετά παιχνίδια τα έχασε στις λεπτομέρειες. Σίγουρα του άξιζε καλύτερη τύχη.


Ανδρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύσκολο... ποδαρικό στα νέα δεδομένα (2016-10-12 00:00:00.0)
Και στο τέλος ...Μπαρτζώκας (2012-07-10 00:00:00.0)
Δεν πρόλαβε την πρεμιέρα (2009-09-16 00:00:00.0)
Αρχίζουν τα δύσκολα (1999-03-10 00:00:00.0)
Τα κλειδιά της επιτυχίας (1997-05-18 00:00:00.0)
Ο Διαμαντόπουλος στον Απόλλωνα (1997-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ