Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
«Θρυλική»... κατάκτηση

Κυπελλούχος ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ (κ.α. 3-3, παρατ. 1-1, 15-14 πεν.) στον καλύτερο τελικό μέχρι σήμερα

Ο Ολυμπιακός πανάξια κατέκτησε το 67ο Κύπελλο Ελλάδας πραγματοποιώντας το νταμπλ για φέτος. Το Σαββατόβραδο έγινε ένας από τους συγκλονιστικότερους τελικούς στην ιστορία του θεσμού. Κανονική διάρκεια 3-3 (4', 8' Μπλάνκο, 90' Σκόκο - 47', 90+ Ντάρμπισιρ, 70' Ντούντου), στην παράταση 1-1 (107' Σκόκο - 102' Γκαλέτι) δηλαδή συνολικό σκορ 4-4. Ετσι χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι, όπου χτυπήθηκαν 34 (σχεδόν όλοι όσοι επιλέχθηκαν σούταραν από δύο φορές)! Εκεί πρωταγωνιστής αναμφίβολα υπήρξε ο Νικοπολίδης που απέκρουσε (και) το σουτ του Πελετιέρι και σκόραρε απέναντι στον Σάχα. Με 15-14 εύστοχες εκτελέσεις ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ, πήρε το τρόπαιο και πανηγύρισε το νταμπλ.

Ηταν μια αναμέτρηση απόλυτα ακατάλληλη για καρδιακούς, που τα είχε όλα. Γκολ, ένταση, ανατροπές, αγωνία στο κατακόρυφο. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν κυπελλούχοι γιατί έδειξαν ικανότητα, πάθος, ψυχή, πείσμα και πίστη. Δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (σε καθοριστικότατα χρονικά σημεία). Ούτε ακόμα και όταν έμειναν με 9 παίχτες, λόγω (σωστών) αποβολών για τους Γκαλέτι (102'), Παπαδόπουλο (105').

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα κατάφεραν γιατί έδειξαν μεν ότι μπορούν αλλά μάλλον δεν το πίστεψαν. Δεν είχαν αυτοπεποίθηση, ψυχικές δυνάμεις και «καθαρό» μυαλό, κυρίως τις κρίσιμες στιγμές. «Χάρισαν» 2 φορές το προβάδισμα (τη δεύτερη στις καθυστερήσεις), δείχνοντας ολοκληρωτικά επηρεασμένοι από την απουσία του Κυριάκου, υποπίπτοντας σε αλλεπάλληλα «παιδαριώδη» λάθη. Δεν αξιοποίησαν ούτε το περίπου ένα ημίχρονο στην παράταση που έπαιζαν με δύο παίχτες περισσότερους. Οπως παραδέχτηκε η πλειοψηφία των στελεχών της... «φταίμε μόνο εμείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ