Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Κάλεσμα στις αντιΝΑΤΟικές διαδηλώσεις

Ανακοίνωση του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας (ΕΚΚΓ) καταγγέλλει τα στρατιωτικά γυμνάσια που ξεκίνησαν στις 6 Μάη στη Γεωργία και θα διαρκέσουν έως τις 3 Ιούνη, στα πλαίσια του λεγόμενου «Συνεταιρισμού για την Ειρήνη».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση τα γυμνάσια αυτά «έχουν αντι-γεωργιανό και αντι-ρωσικό χαρακτήρα, διεξάγονται παρά τη θέληση του λαού της Γεωργίας». Εκτιμάται ακόμα πως η 60χρονη ύπαρξη του ΝΑΤΟ έχει δείξει την αισχρή και αιματηρή δράση αυτού του Οργανισμού και «η ένταξη σ' αυτήν τη στρατιωτικο-πολιτική οργάνωση είναι απαράδεκτη για το γεωργιανό λαό».

Στην ανακοίνωση γίνεται η εκτίμηση πως το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί τη Γεωργία για τα σχέδιά του σε βάρος της Ρωσίας, ενώ και η ίδια η Γεωργία έχει πέσει θύμα του ΝΑΤΟ, αφού εξαιτίας του έχει χαθεί η εδαφική ακεραιότητα και κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη της χώρας.

Το ΕΚΚΓ εκτιμά πως τα «προγραμματισμένα γυμνάσια θα οξύνουν την πολιτική κι οικονομική κατάσταση στη Γεωργία» και καλεί το λαό να συμμετέχει στις μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που οργανώνουν αυτήν την περίοδο οι κομμουνιστές της Γεωργίας κατά του ΝΑΤΟ.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ