Σάββατο 13 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μορμόλης» στη Θεσσαλονίκη

 

Στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών - Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», θα δοθεί σήμερα (11πμ) η πρεμιέρα της φετινής παραγωγής της Παιδικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας με το έργο ,[Ο Μορμόλης» του Ράινερ Χάχφελντ.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Παναγιώτη Σκούφη, σκηνοθεσία Εύης Δημητροπούλου, σκηνικά - κοστούμια Αννας Γεωργιάδου και Κένι Μακλέλαν και χορογραφία Αμαλίας Μπένετ. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Γιάννη Σπανού από το πρώτο ανέβασμα του έργου στην Παιδική Σκηνή Γιάννη Φέρτη - Ξένιας Καλογεροπούλου, το 1973. Η ενορχήστρωση είναι του Νίκου Δανίκα και η μουσική διδασκαλία της Αίγλης Χαβά - Βάγια.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέργιος Τζαφέρης, Μαρία Ιωαννίδου, Αστέρης Πελτέκης, Κατερίνα Σαγιά, Σάκης Πετκίδης, Γρηγόρης Μήττας, Κώστας Γακίδης, Γιώργος Ντουμούζης, Γιώργος Σφυρίδης, Παντελής Καλπάκογλου και Ελένη Ουζουνίδου.

Ο «Μορμόλης» γράφτηκε το 1971 και από τότε φιλοξενήθηκε πολλές φορές στις ελληνικές παιδικές σκηνές, αφού ήταν και είναι ο αγαπημένος «φίλος» των παιδιών, με τον οποίο παίζουν, διασκεδάζουν, μιλάνε στους μεγάλους μέσα από ένα μοναδικό παιχνίδι μεταμορφώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ