Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
Αρον - άρον έφυγε ο Τσέκου απ' την Κολομβία...

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Οι κολομβιανές αρχές ειδοποίησαν τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Αγκίμ Τσέκου να εγκαταλείψει τη χώρα λόγω εντάλματος σύλληψης της ΙΝΤΕΡΠΟΛ, που έχει εκδοθεί εις βάρος του απ' τις σερβικές αρχές με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου.

Ο Τσέκου (από τα ηγετικά στελέχη του Ουτσεκά, του εργαλείου που δημιούργησαν οι ιμπεριαλιστές κατά το διαμελισμό της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας) που φρόντισε, ωστόσο, να εγκαταλείψει την Κολομβία, αντέδρασε έντονα, ισχυριζόμενος πως το ένταλμα σύλληψης είναι ...«άκυρο», γιατί η Σερβία δεν ασκεί κανέναν έλεγχο πάνω στο Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ, ο Τσέκου μετέβη στις 3 του μήνα στην Κολομβία, για να συμμετάσχει σε διεθνές σεμινάριο για τον αφοπλισμό. Μολονότι οι πράκτορες των κολομβιανών δυνάμεων ασφαλείας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Σερβίας για εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης της Ιντερπόλ, δεν συνέλαβαν τον Τσέκου βρίσκοντας «πάτημα» σε πρόσφατο νόμο που απαγορεύει την απέλαση αλλοδαπών απ' την Κολομβία όταν διώκονται για εγκλήματα που διεπράχθησαν πριν το 2005.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ