Κυριακή 10 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ - ΕΥΡΩEΠΙΤΟΚΙΑ Την απόφασή της να μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25%, στο χαμηλό ρεκόρ του 1%, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η χειρότερη ύφεση που γνωρίζει η Ευρώπη στη μεταπολεμική της ιστορία. Πρόκειται για την 7η φορά, που η ΕΚΤ μειώνει τα επιτόκια από τον Οκτώβρη που ήταν στο 4,25%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το επίπεδο του 1% θα διατηρηθεί έως το τρίτο τρίμηνο του έτους.

«GENERAL MOTORS» - ΖΗΜΙΕΣ Καθαρές ζημίες πρώτου τριμήνου, που άγγιξαν τα 6 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε η τεράστια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία «General Motors». Οι προσαρμοσμένες απώλειες της GM ανήλθαν στα 5,9 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τις ζημίες 381 εκατ. δολαρίων που είχε σημειώσει την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 47%, στα 22,4 δισ. δολάρια, που εξηγείται - κατά την ίδια την εταιρεία - από τη μείωση της παραγωγής της κατά 40%.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Σταθεροποίηση εμφάνισε το Μάρτη η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας, σε σχέση με το Φλεβάρη, μετά από αρκετούς μήνες κάμψης, αλλά, σε επίπεδο τριμήνου, σημείωσε μεγάλη πτώση κατά 12%, συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2008, όπως δείχνουν στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία δείχνουν ότι το βιομηχανικό προϊόν της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης ήταν σταθερό το Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ