Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Χρώματα της άνοιξης

Εργο της Γεωργίας Μπλιάτσου
Εργο της Γεωργίας Μπλιάτσου
Εργα της Ελένης Σιδηροπούλου φιλοξενεί (έως 30/5) η γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Πρόκειται για επιτοίχιες (τελάρα) και περίοπτες κατασκευές, γεωμετρικές φόρμες, όπου επιφάνειες και όγκοι εμπλέκονται σε ένα αινιγματικό παιχνίδι συνεχόμενων ανασχηματισμών. Αξιοποιώντας την ευθεία, τα χρώματα, το φως και τη σκιά, χρησιμοποιώντας ακρυλικά σε καμβά, ξύλα και μέταλλα, η δημιουργός ορίζει και αναιρεί ταυτόχρονα την έννοια του χώρου και της ύλης, με έργα που τα χαρακτηρίζουν η αφαίρεση και ο μινιμαλισμός.

Τα λουλούδια πρωταγωνιστούν στην τελευταία ενότητα των έργων της ζωγράφου Γεωργίας Μπλιάτσου, η οποία παρουσιάζεται στην «Bonicos Gallery» (Καρ. Σερβίας 12-14, Σύνταγμα). Ποώδη φυτά, άνθη, φυλλώματα και θάμνοι, ξεδιπλώνουν την πολύχρωμη μαγεία τους μέσα στα όρια του δισδιάστατου καμβά.

Ο χώρος τέχνης «William James» (Υμηττού 64, Χολαργός), φιλοξενεί (έως 23/5) έκθεση ζωγραφικής της Νινέτας Σμυρλή.

Στην αίθουσα «Αστρολάβος δεξαμενή» παρουσιάζονται (έως 16/5) εκθέσεις ζωγραφικής της Στέλλας Μελετοπούλου (κάτω επίπεδο) και του Ηλία Παπανικολάου (μεσαίο επίπεδο). Στην πρώτη φιλοξενούνται τοπία όπου η αστική αρχιτεκτονική εμπλέκεται με το φυσικό χώρο. Στη δεύτερη, έργα σε καμβά ή χαρτί, στα οποία Ηλίας Παπανικολάου αποδίδει το ελληνικό τοπίο με διάθεση ενατένισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ