Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Θεατρικά και μουσικά βραδινά

Ο Σάμουελ Μπέκετ
Ο Σάμουελ Μπέκετ
Λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων για την παράσταση του Πίτερ Μπρουκ με κείμενα του Σάμουελ Μπέκετ, υπό τον τίτλο «Θραύσματα», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Θέατρο πέρα από τα όρια», στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» θα δοθεί μια επιπλέον παράσταση, αύριο στις 6.30 μμ. Η παράσταση περιλαμβάνει τα μονόπρακτα του Μπέκετ «Θέατρο Ι», «Νανούρισμα», «Πράξη χωρίς λόγια ΙΙ», «Πηγαινέλα» και το ποίημα «Ούτε».

  • Ο θίασος «Συν, Επί (+,Χ)» θα παρουσιάσει (από 10/5-2/6) στο «Από μηχανής Θέατρο» το γυναικείο μονολογικό έργο του Μισέλ Φάις «Το κίτρινο σκυλί», εμπνευσμένο από την υπόθεση της Βουλγάρας καθαρίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα. Η γυναίκα του κειμένου, η Ρούσκα Ρούσεβα, διεκδικεί έναν κόσμο αγάπης, μέσα από την πολιτική του ανυπεράσπιστου εαυτού της. Η σκηνοθεσία είναι της Λίλλυς Μελεμέ, τα σκηνικά της Εύας Μανιδάκη, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ισαρη και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Τη γυναίκα υποδύεται η Αλεξία Καλτσίκη. Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή 10.15μμ, Δευτέρα - Τρίτη 9μμ.
  • Σήμερα και αύριο (9μμ) στο θέατρο «Προσκήνιο» θα δοθούν οι τελευταίες παραστάσεις του έργου των Ισπανών συγγραφέων Ιγνάθιο δελ Μοράλ - Μαργαρίτα Σάντσεθ «Τηλεφώνησε ο γιος σου», με θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ, τη μοναξιά των ηλικιωμένων και των ανθρώπων που τους φροντίζουν. Το έργο είναι ένας μονόλογος, της Χούλια, μιας γυναίκας που φροντίζει μια κατάκοιτη γριούλα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται η Νίτα Παγώνη. Τη βουβή, πάσχουσα από Αλτσχάιμερ γριά υποδύεται η Μαρία Παπαγιάννη. Σκηνοθεσία Γιώργου Γιανναράκου, μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνικά - κοστούμια Λαλούλας Χρυσικοπούλου, μουσική Δημήτρη Μαυρομάτη.
  • Ο Χρήστος Τζιτζιμίκας και το σχήμα «Λωξάντρα» εμφανίζονται αύριο στην «Αυλαία» (Αγ. Ορους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 210 3474.074). Αφορμή της συνεργασίας τους, είναι η επιρροή της μουσικής παράδοσης της Μικράς Ασίας (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη) στη μουσική παράδοση της Ηπείρου (Γιάννενα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Πρέβεζα). Με μουσικές και τραγούδια τους δείχνουν τη συνάφεια, αλλά και τη διαφορετικότητα των παραδόσεων. Θ' ακουστούν, επίσης, κομμάτια διασκευασμένα από τους «Λωξάντρα», από περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και τραγούδια της ευρύτερης περιοχής της Πίνδου που αναδεικνύουν το πεντατονικό ιδίωμα. Παράδειγμα, το μοιρολόι του Πωγωνίου.
  • Πτυχές της εγχώριας τζαζ ξεδιπλώνονται στο 3ο Δεκαήμερο ελληνικής Τζαζ, μέχρι 17/05, στο «Half Note». Σήμερα, εμφανίζεται πάλι η Σία Κοσκινά. Σε μια παράσταση «χωρίς λόγια», με φόντο προβολές από κλασικές σκηνές φιλμ νουάρ, ερμηνεύει τραγούδια χολιγουντιανών σταρ των 50's και 60's. Μαζί της οι Κώστας Αναδιώτης (πιάνο), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο), Νίκος Καπηλίδης (ντραμς), Samuel Marlieri (σαξόφωνο). Αύριο και μεθαύριο, στη σκηνή θα βρίσκεται ο ντράμερ Νίκος Καπηλίδης. Συντροφιά με εξαιρετικούς μουσικούς - David Lynch (σαξόφωνο), Sami Amiri (πιάνο), Περικλής Τρίβολης (μπάσο) - δημιουργεί την προσωπική του Jazz Utopia.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ