Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στον καταυλισμό - φυλακή

Από τα ερείπια των πατρογονικών τους εστιών εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων στα «στρατόπεδα» προσφύγων, άγονται και φέρονται χιλιάδες άνθρωποι από τις αποφάσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων

Eurokinissi

Από τα ερείπια των πατρογονικών τους εστιών εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων στα «στρατόπεδα» προσφύγων, άγονται και φέρονται χιλιάδες άνθρωποι από τις αποφάσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων
Να μη δημιουργηθεί ο καταυλισμός - φυλακή στο Ριγανόκαμπο Πάτρας (στρατόπεδο πρώην ΜΟΜΑ) για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Πάτρα, απαιτεί η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τους «μαντρώσει» εκεί έως ότου υλοποιηθεί η αρχική της απόφαση να δημιουργήσει άλλο «στρατόπεδο» συγκέντρωσης στο Δρέπανο του Ρίου με τον παραπλανητικό τίτλο «Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο περιφερειάρχης, με την ένοχη σιωπή των τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ (νομάρχη, δημάρχου, κλπ.), επέλεξαν το Ριγανόκαμπο με μοναδικό κριτήριο την πολιτική εκμετάλλευση μπροστά στις ευρωεκλογές. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα κλείνουν τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα του άθλιου καταυλισμού της Αγυιάς. Ευθύνες έχει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που τρέφει αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί να δοθεί λύση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποκρύπτοντας ότι τις αποφάσεις αυτές επικαλούνται οι ελληνικές κυβερνήσεις. Το τελευταίο διάστημα αποφεύγει να πάρει θέση υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος. Γι' αυτό και έλαμψε διά της απουσίας του στο Δρέπανο και το Ριγανόκαμπο.

Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων που συμφωνούν με αυτές στηρίζουν μέτρα που πλήττουν το δικαίωμα για άσυλο και ανθρωπιστική βοήθεια. Ενοχοι δεν είναι οι λαοί που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους γιατί "κάποιοι" έσπειραν σ' αυτές το θάνατο, την κατοχή και τη φτώχεια. Είναι οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους που κάνουν επεμβάσεις και δημιουργούν εμφύλιες συρράξεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Σομαλία και αλλού. Είναι ο ιμπεριαλισμός και ο παγκόσμιος καπιταλισμός που στηρίζεται στην πιο άγρια και απάνθρωπη εκμετάλλευση των λαών.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή παλεύει με το λαό να δοθεί λύση στα προβλήματα των προσφύγων που φτάνουν στην Πάτρα με μοναδικό σκοπό να περάσουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

  • Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν σε κράτος της επιλογής τους.
  • Να ανατραπεί η νομοθεσία της ΕΕ που πλήττει το δικαίωμα στο άσυλο και την ανθρωπιστική προστασία. Ετσι θα περιοριστεί το δουλεμπόριο και τα εξευτελιστικά γιουρούσια της αστυνομίας και των λιμενικών στο λιμάνι της Πάτρας.
  • Να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης - φυλακές και το γκέτο της Αγυιάς».

Οι πρόσφυγες δε χρειάζονται κέντρα κράτησης, αλλά σταθμούς υποδοχής που θα παρέχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και άσυλο. Οσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και εκμετάλλευση των λαών το πρόβλημα της αναγκαστικής προσφυγιάς θα παραμένει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προστασία προσφύγων και εξασφάλιση θέσεων εργασίας (2021-04-13 00:00:00.0)
Μαζικές εξορμήσεις ενημέρωσης για το θέμα των προσφύγων (2009-04-02 00:00:00.0)
Μεγάλη πυρκαγιά στον καταυλισμό των μεταναστών (2009-01-23 00:00:00.0)
Διαιωνίζεται το δράμα των προσφύγων στο καταυλισμό της Πάτρας (2008-05-10 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εχθρικά τους μετανάστες (2008-02-29 00:00:00.0)
Δυναμική απάντηση στην τρομοκράτηση των προσφύγων (2008-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ