Σάββατο 9 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ»
Αρχισαν επίσχεση εργασίας

Μάχη για να πληρωθούν άρχισαν από χτες οι ναυτεργάτες του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΕΡΑ» της εταιρείας ΚΑΛΛΙΣΤΗ η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Σπανό. Παρά τους εκβιασμούς και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησε να επιβάλει ο εφοπλιστής , οι ναυτεργάτες, με στήριγμα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ βγήκαν αποφασιστικά στον καταπέλτη, ακινητοποιώντας το πλοίο και αρχίζοντας επίσχεση εργασίας. Θύματα του εν λόγω εφοπλιστή είναι και οι ναυτεργάτες του πλοίου του «ΕΞΠΡΕΣ ΚΟΡΣΙΚΑ ΙΙΙ». Το πλήρωμα είναι απλήρωτο από τον Γενάρη. Εχει εγκαταλείψει το πλοίο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και μαζί με αυτό πέντε ναυτεργάτες.

Τους στερούν το ψωμί τους

Χτες το πρωί ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το πλήρωμα του «ΕΞΠΡΕΣ ΚΟΡΣΙΚΑ ΙΙΙ», εναντίον της εταιρείας διεκδικώντας τα λεφτά του. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, αποφάσισε να αναβάλει την εκδίκαση της αίτησης με το πρόσχημα της ...«συναδελφικής δεοντολογίας» επειδή ο δικηγόρος του εφοπλιστή Σπανού ισχυρίστηκε ότι δεν είχε προλάβει να προετοιμαστεί για την υπόθεση, αν και η εκδίκαση είχε καθοριστεί πριν από 15 μέρες! Η αναβολή προκάλεσε την οργή των ναυτεργατών, καθώς όπως επισημάνθηκε από αυτούς ο πρόεδρος του δικαστηρίου δείχνει ...«ευαισθησία» απέναντι στο νομικό εκπρόσωπο του εφοπλιστή, όταν την ίδια ώρα οι οικογένειές τους στερούνται ακόμα και το ψωμί.

Τα όσα βιώνουν οι ναυτεργάτες των πλοίων του Σπανού, αποτελούν μέρος της γενικευμένης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας, με όχημα την αντιλαϊκή, φιλοεφοπλιστική πολιτική των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, σε βάρος των εναπομεινάντων ναυτεργατικών δικαιωμάτων, φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητούν ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμά τους να παίρνουν τους μισθούς τους! Είναι χαρακτηριστικό ότι αγώνα για να πληρωθούν, δίνουν με επίσχεση εργασίας, και τα πληρώματα των πλοίων «ΜΑΡΙΝΑ», «ΡΟΜΙΛΝΤΑ» και «ΜΙΛΕΝΑ» του εφοπλιστή Αγούδημου. Ταυτόχρονα η εφοπλιστική ασυδοσία απειλεί με απορρύθμιση συνολικά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ δεκάδες νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και του Β. Αιγαίου αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με την ακτοπλοϊκή τους σύνδεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ