Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οργιο νοθείας από την ΠΑΣΚΕ

Καταγγελία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη για τις εκλογές στο Σωματείο Εκτάκτων ΥΠΠΟ Μακεδονίας - Θράκης

Η νοθεία θριάμβευσε πάλι στις εκλογές του Σωματείου Εκτάκτων Υπαλλήλων ΥΠΠΟ - Μακεδονίας - Θράκης, που έγιναν (έγιναν;) από τις 6-8 και συνεχίστηκαν (συνεχίστηκαν;) προχθές (12/5). Και πάλι η ΠΑΣΚΕ, ανταγωνιζόμενη σε «αποτελεσματικότητα» τη ΔΑΚΕ και τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε πώς εκλέγονται οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Οι συνδικαλιστές του Σωματείου ισχυρίζονται ότι «έγιναν» εκλογές σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Βέροια, Λάρισα, Βόλο και Καρδίτσα και ότι «ψήφισαν», περίπου, 700 εργαζόμενοι.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το νέο όργιο νοθείας, που, όπως σημειώνει, αποδεικνύεται με πολλούς τρόπους: Οι εργαζόμενοι δε γνωρίζουν ότι διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες. Οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ισχυρίζονται ότι έγιναν και υπέγραψαν τις αρχαιρεσίες στις προαναφερόμενες πόλεις, ενώ αποδεδειγμένα δεν έχουν πατήσει το πόδι τους εκεί... Π.χ., στο Βόλο, την ώρα που ο δικαστικός αντιπρόσωπος βεβαίωνε τον γγ του ΕΚΘ ότι διεξήγαγε εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «αναποδογύρισαν» όλο το ΕΚ Βόλου, αλλά δεν τους βρήκαν πουθενά.

Στα ψηφοδέλτια υπήρχαν υποψήφιοι, οι οποίοι δε γνώριζαν ότι ήταν υποψήφιοι! Ως υποψήφιοι εμφανίστηκαν ολόκληρες οικογένειες (4-5 άτομα με το ίδιο οικογενειακό όνομα).

«Ξεπέρασαν κάθε όριο γελοιότητας», σημειώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και καταγγέλει πως «οργανωτής της νοθείας ήταν και πάλι η ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης, με πρωτοπαλίκαρο αυτή τη φορά τον διαβόητο - πλέον - Τσαραμπουλίδη, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ, πολιτικό υπάλληλο του βιομήχανου Λαναρά, ο οποίος - πριν από λίγο καιρό - μαζί με τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πίεζε τα σωματεία του Ομίλου Λαναρά να υπογράψουν τις απολύσεις συναδέλφων τους για να τσεπώσει ο Λαναράς 35 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες».

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να απομονώσουν το δικομματισμό και τους βαστάζους του (βλ. ΣΥΡΙΖΑ), όπου τους βρουν: Στα σωματεία, στις αρχαιρεσίες, στους αγώνες, στις ευρωεκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ