Πέμπτη 14 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Οδηγούν την πρόληψη σε λουκέτο»

Κινητοποίηση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

«Την πρόληψη ρημάξατε και όλες τις δομές, μοιράστε μεθαδόνη και χτίστε φυλακές», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων
«Την πρόληψη ρημάξατε και όλες τις δομές, μοιράστε μεθαδόνη και χτίστε φυλακές», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων
«Η πρόληψη είναι το δικαίωμα στην εργασία και την ποιότητα ζωής». Με τα πανό και πορευόμενοι μέχρι τη Βουλή, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) έστειλαν χτες το πρωί το δικό τους, ξεκάθαρο, μήνυμα: «Την πρόληψη ρημάξατε και όλες τις δομές, μοιράστε μεθάδονες και ανοίξτε φυλακές». Είναι το μήνυμα 400 εργαζομένων απέναντι σε πολιτικές αποφάσεις, προσαρμοσμένες πλήρως στις ντιρεκτίβες της ΕΕ - που έχουν εφαρμόσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει στηρίξει ο ΣΥΝ - τινάζοντας τις δομές πρόληψης στον αέρα, πριμοδοτώντας τη χορήγηση υποκαταστάτων, καταστρατηγώντας εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύοντας την πάλη ενάντια στην τοξικοεξάρτηση και τις αιτίες που τη γεννούν και την αναπαράγουν. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους και η Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος για τα ναρκωτικά της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Περίπου 400 εργαζόμενοι στα ΚΠ είναι κακοπληρωμένοι, πολλές φορές απλήρωτοι, δουλεύοντας με διάφορες σχέσεις ελαστικής εργασίας, πολιτικοί όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης. Η Πρόληψη είναι το Α και το Ω στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Η αντιμετώπιση των ναρκωτικών σε όλες τις εκφάνσεις πρέπει να είναι μέσα από ένα δημόσιο και δωρεάν φορέα που θα αφορά την πρόληψη, τη θεραπεία, την αποκατάσταση, την κοινωνική επανένταξη. Οι ιδιώτες δε χωρούν στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Το ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τα ναρκωτικά μόνο μέσα από την υποκατάσταση είναι ηλίου φαεινότερο και το χρησιμοποιεί, για να αποκτήσει και άλλους πολιτικούς ομήρους, τις οικογένειες τοξικομανών, τους ίδιους τους χρήστες, χορηγώντας δόσεις μεθαδόνης», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Με κροκοδείλια δάκρυα για τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υποδέχτηκε τους εργαζόμενους αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ενώ ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. αναγνωρίζοντας στα λόγια τη σημασία της πρόληψης, τους παρέπεμψαν σε διακομματική συνεννόηση, διαφημίζοντας τις ...επερωτήσεις που έχουν καταθέσει! Αργότερα, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του ΟΚΑΝΑ.

Η αναγκαιότητα παρεμβάσεων πρόληψης στις τοπικές κοινωνίες αναδεικνύεται από την εικόνα που μετέφερε στον «Ρ», ο Νίκος Λάρδας, αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου και πρόεδρος του παραρτήματος Ικαρίας του ΕΣΥΝ, ο οποίος συμμετείχε στη χτεσινή κινητοποίηση, μιλώντας για «τη μεγάλη ανταπόκριση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών κατά τη διάρκεια προγραμμάτων και δράσεων πρόληψης». Δεν περιοριζόμαστε απλώς στην έκφραση συμπαράστασης, αλλά διαθέτουμε και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ικαρίας, ποσά που δε μας περισσεύουν, ενώ θα έπρεπε να έχουν εξασφαλιστεί από το κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ