Παρασκευή 15 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυπριακό θεατρικό έργο

Δύο κυπριακά θεατρικά έργα θα παρουσιαστούν (18 - 21/5) στο «Θέατρο Τέχνης» (Υπόγειο), στα πλαίσια της βδομάδας κυπριακού θεατρικού έργου, που συνδιοργανώνουν το Κυπριακό και το Ελληνικό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, με στήριξη από το υπουργείο Παιδείας - Πολιτισμού Κύπρου και το «Σπίτι της Κύπρου».

Στις 18 - 19/5 (9 μ.μ.) ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου θα παρουσιάσει το έργο «Αγαπημένο μου πλυντήριο» του Αντώνη Γεωργίου, σε σκηνοθεσία Μόνικας Βασιλείου. Ενα έργο για τη μοναξιά, τη συμβατικότητα και τον έρωτα, αποτελούμενο από τρεις μονολόγους: «Η Ιοκάστη 40 χρόνων», «Φλυαρίες» και «Αγαπημένο μου πλυντήριο». Το έργο βραβεύθηκε (2005) στο διαγωνισμό του ΘΟΚ. Σκηνικά - κοστούμια Λάκη Γενεθλή. Μουσική Αργυρώς Χριστοδουλίδου. Φωτισμοί Γιώργου Κουκουμά. Παίζουν: Ιωάννα Καμμένου, Ελενα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μουαΐμης.

Στις 20 - 21/5 το «Σατιρικό Θέατρο Κύπρου» θα παρουσιάσει το έργο του Λεωνίδα Μαλένη «Ο τοίχος γύρω από τον παράδεισο», σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη. Το έργο είναι μια τολμηρή, πικρή κοινωνική σάτιρα για τον αδίστακτο μηχανισμό της άρχουσας τάξης, προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία. Σκηνικά Μίκης Λοΐζου. Κοστούμια Κώστα Καυκαρίδη. Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Πόπη Αβραάμ, Σπύρος Γεωργίου, Ξένια Μιχαήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ