Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Οπλο στη μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η πρώτη Γενική Συνέλευση

Από παλιότερη κινητοποίηση του Ενιαίου Συλλόγου
Από παλιότερη κινητοποίηση του Ενιαίου Συλλόγου
Πραγματικότητα αποτελεί πλέον ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αττικής και Νήσων, ο σύλλογος που συγκροτήθηκε μακριά από τους μηχανισμούς χειραγώγησης του κράτους και των εταιρειών που εμπορεύονται την αναπηρία, ένας σύλλογος όπλο στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Προχτές, Κυριακή, μετά και την έγκριση της σύστασης και του καταστατικού του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση, με τη μαζική συμμετοχή γονιών και κηδεμόνων. Την κεντρική εισήγηση στη γενική συνέλευση έκανε ο πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Δροσάτος. Μίλησαν ακόμα ο Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Μαθητών Αθήνας και ο Χάρης Χουρδάκης, στέλεχος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Στην εισήγησή του, ο Δ. Δροσάτος τόνισε ότι ο Σύλλογος εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία των γονιών και κηδεμόνων που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα, τους γονείς που μέχρι σήμερα δεν είχαν συνδικαλιστική έκφραση, αφού τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σε κάποιο σχολείο ή ίδρυμα. Εκφράζει, πρόσθεσε, τους γονείς που αρνούνται να «επενδύσουν» σε συλλόγους - επιχειρήσεις που έχουν στήσει η ΕΣΑΜΕΑ και η ΠΟΣΓΚΑμΕΑ, αλλά και διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες αναπηρικών ειδών και Μη κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ξεκαθάρισε ότι η ίδρυση του συλλόγου δεν είναι σε αντιπαράθεση με τους υπάρχοντες συλλόγους ανά σχολείο ή ίδρυμα ή πάθηση, ότι η δράση του επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς: όπως είναι τα θέματα της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών, της ανεργίας, της ανυπαρξίας κοινωνικών υπηρεσιών στήριξης των οικογενειών, την αναγκαιότητα ίδρυσης δημόσιων κέντρων περίθαλψης για βαριά αναπήρους, προστατευόμενων εργαστηρίων, δημόσιων ξενώνων και οικοτροφείων για αυτόνομη και ημιαυτόνομη διαβίωση.

Επισήμανε ότι ο σύλλογος, από την ίδρυσή του, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή, παρεμβαίνοντας για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με το άνοιγμα των ειδικών σχολείων, πρωτοστατώντας στον αγώνα για τη μεταφορά των μαθητών, για κάθε πρόβλημα των οικογενειών των ΑμΕΑ.

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η κλιμάκωση της δράσης του Συλλόγου, προκειμένου το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση να αναγκαστούν να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη να βρει στη θέση του όλο το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα μεταφοράς για τα σχολειά των ΑμΕΑ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο Σύλλογος καλεί σε κινητοποίηση των γονιών, αναπήρων, εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, την Πέμπτη 28 Μάη στις 11.30 π.μ. Τέλος, καθορίστηκε η ημερομηνία των εκλογών του Συλλόγου, που θα γίνουν 15 Ιούνη - 22 Ιούνη 2009.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ