Τρίτη 19 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Νέα τρομοκρατική απόλυση μετανάστη

Παρέμβαση και στη «Newsphone» από το κλαδικό Συνδικάτο

Σταθερή δράση για το δικαίωμα στη δουλειά αναπτύσσει το ΣΕΤΗΠ (φωτ.: από παλιότερη κινητοποίηση του συνδικάτου)
Σταθερή δράση για το δικαίωμα στη δουλειά αναπτύσσει το ΣΕΤΗΠ (φωτ.: από παλιότερη κινητοποίηση του συνδικάτου)
Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του νεαρού μετανάστη Τουμ Φεράτ που η διοίκηση της Teleperformance ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, ζήτησε με χτεσινή του παρέμβαση το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής νομού Αττικής. Προχωρώντας σε εξόρμηση έξω απ' την εταιρεία, το συνδικάτο κάλεσε τους εργαζόμενους ν' αντισταθούν στην επιχείρηση της εργοδοσίας να επιβάλλει «σιγήν ιχθύος», την ώρα που αρκετοί από το προσωπικό απασχολούνται με συμβάσεις λίγων μηνών.

Μάλιστα, η απόλυση ανακοινώθηκε λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο ΣΕΤΗΠ (του οποίου πρωτοπόρο μέλος είναι ο εργαζόμενος) που στα δύο χρόνια ζωής και δράσης του αναπτύσσει ήδη πλούσια δράση για την ανάδειξη και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ορθώνοντας σημαντικά εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια των εργοδοτών.

«Η διοίκηση της επιχείρησης σε μια προσπάθεια να συκοφαντήσει και να στοχοποιήσει το συνάδελφο μετά από 3 χρόνια δουλειάς "θυμήθηκε" ότι το επίπεδο των αγγλικών του δεν είναι ικανοποιητικό» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ. «Η απόλυση του Φεράτ είναι υπόθεση όλων μας και αυτό γιατί το μόνο "αμάρτημα" που διέπραξε ο συνάδελφος ήταν να οργανωθεί στο συνδικάτο, να αναπτύξει πρωτοπόρα δράση στο χώρο του και να διεκδικήσει καλύτερους μισθολογικούς όρους και συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Teleperformance και τις θυγατρικές της», υπογραμμίζεται.

Μετά από συνάντηση που έγινε, η εργοδοσία δήλωσε ότι θα ξαναεξετάσει το θέμα. Το συνδικάτο ξεκαθάρισε πως κάθε προσπάθεια να το κρατήσουν μακριά απ' τους εργαζόμενους, με απαγορεύσεις εισόδου κλπ. θα πέσει στο κενό. Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί, στις 11 π.μ., θα γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας τριμερής συνάντηση για την απόλυση του Θανάση Καραμάνου που η διοίκηση της «Newsphone» έδιωξε απ' τη δουλειά μετά την απεργία στις 2 Απρίλη. Χτες το συνδικάτο έκανε για το θέμα νέα παρέμβαση έξω απ' την επιχείρηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα δικαστήρια από την εργοδοσία μετά τις μεγάλες απεργίες στα τηλεφωνικά κέντρα (2024-02-22 00:00:00.0)
Στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα Τετάρτη το ΣΕΤΗΠ (2018-12-05 00:00:00.0)
Σημαντική αύξηση της συμμετοχής στις πρόσφατες αρχαιρεσίες (2013-06-22 00:00:00.0)
Απήργησαν χτες στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ (2013-04-06 00:00:00.0)
Χωρίς προσχήματα οι απολύσεις (2011-07-16 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο εργαζόμενοι με συνδικαλιστική δράση (2010-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ