Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απήργησαν χτες στις ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ

Απεργία πραγματοποιήθηκε χτες στο Κέντρο Διανομής Αθηνών ΕΛΤΑ (Λένορμαν) για τη ανάκληση των απολύσεων (μέσω μη ανανέωσης συμβάσεων) έντεκα «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων από τις Ταχυμεταφορές. Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και τρεις πρωτοπόροι εργαζόμενοι, ιδρυτικά μέλη του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), το οποίο κήρυξε την απεργία.

Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε περιφρούρηση στο χώρο όπου παραβρέθηκαν και μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), εκφράζοντας έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη. Αργότερα αντιπροσωπεία του ΣΕΤΤΑ πήγε στα κεντρικά γραφεία των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ στη Λ. Βουλιαγμένης όπου συναντήθηκε με στέλεχος της διοίκησης (η οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τυπικά καθώς παραιτήθηκε πριν λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος). Το στέλεχος της διοίκησης είπε ότι οι απολύσεις γίνονται στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων λόγω της συρρίκνωσης της δραστηριότητας των ταχυμεταφορών.

Η αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ζήτησε την ανάκληση των απολύσεων ενώ κατήγγειλε ότι απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι που έχουν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση. Το στέλεχος της διοίκησης δεσμεύθηκε να μεσολαβήσει προκειμένου να οριστεί νέα συνάντηση με τη νέα διοίκηση που αναμένεται να διοριστεί την ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ