Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Αποφάσεις και μέτρα από συνδικάτα για την απεργία

Απόφαση για απεργία την 1η Μάη πήρε η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον «Κατσέλη»

Από την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς το 2011 στο Σύνταγμα
Από την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς το 2011 στο Σύνταγμα
Σε πρακτικά βήματα για την οργάνωση της πρωτομαγιάτικης απεργίας προχωρούν τα συνδικάτα. Μετά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και Εύβοιας και το Εργατικό Κέντρο Σάμου σε Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του, πήρε ομόφωνη απόφαση για κήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Απεργίας την Τετάρτη 1 Μάη καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια απ' όπου και αν προέρχεται για μεταφορά του γιορτασμού την Τρίτη του Πάσχα. Δίνοντας έτσι πρακτική απάντηση στην προσπάθεια των εργοδοτικών οργανώσεων και της κυβέρνησης για μεταφορά της Πρωτομαγιάς, σαν να ήταν κινητή εορτή.

Στη συνέχεια την Τετάρτη 3 Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Σάμου και της Γραμματείας Σάμου του ΠΑΜΕ με το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, την Ομάδα Γυναικών Καρλοβάσου, τον Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών, την Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, καθώς και με τις λαϊκές επιτροπές Σάμου και Καρλοβάσου, με στόχο το συντονισμό δράσης για την οργάνωση της Απεργίας και του αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Προχτές, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Κατσέλης» στην Αθήνα αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση να προχωρήσουν σε απεργία την 1η Μάη.

Επίσης, η Γραμματεία Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ καλεί το Συνδικαλιστικό κίνημα, Σωματεία, Ενώσεις ΕΒΕ, Εμπορικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες, να καταδικάσουν την απαράδεκτη προσπάθεια κυβέρνησης - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - πολυκαταστημάτων να μεταφέρουν τον «γιορτασμό» της 1ης Μάη κα να αποφασίσουν και να οργανώσουν τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στην Απεργία της Πρωτομαγιάς.

Ηδη το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης, αγωνιστικής κινητοποίησης αποφάσισε την κήρυξη στάσεων εργασίας μιας ώρας για τη Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Απρίλη, προκειμένου να γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς. Ακόμα, προχωρά στη διοργάνωση των εξής εκδηλώσεων:

-- Την Τρίτη 23 Απρίλη 2013, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του ΕΚΛ, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Εργατικό κίνημα - γραμμή ενσωμάτωση ή ανατροπής - η πείρα της Αργεντινής». Την Παρασκευή 26 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά από τη θεατρική ομάδα του ΕΚΛ.

-- Την Τρίτη 30 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΛ, προβολή κινηματογραφικών ταινιών.

-- Την Πέμπτη 9 Μάη, εκδήλωση ενάντια στο φασισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ