Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»
Συμβολική κατάληψη και δενδοφύτευση

Συμβολική κατάληψη και δεντροφύτευση στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Παναγούλη στη Δραπετσώνα διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή το πρωί η «Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση Δραπετσώνας» για να μη χαθεί τμήμα της διαμορφωμένης πλατείας που η δημοτική αρχή του Αλ. Χρυσού (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) προσπαθεί να ξεπουλήσει.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η «Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση», το 1985 με τη διάνοιξη της 25ης Μαρτίου προέκυψαν διάφορα τμήματα οικοπέδων τα οποία είναι δημοτική ιδιοκτησία. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν προχώρησαν στην τροποποίηση του ρυμοτομικού και έτσι έδωσαν το δικαίωμα σε κάποιον ιδιώτη να διεκδικήσει το χώρο αυτό. Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος γνώριζαν τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου ιδιώτη και δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να διασφαλίσουν το χώρο. Αντιθέτως άφησαν τον ιδιώτη να ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία προσκύρωσης και κατόπιν ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής (28 Απρίλη 2009), επικυρώνοντας την τιμή μονάδος αποζημίωσης για την αγορά του τμήματος της πλατείας που καθορίστηκε από το δικαστήριο. Η όλη ενέργεια προκάλεσε την οργή των περιοίκων διότι απαιτούν ο χώρος να παραμείνει ελεύθερος και να αποδοθεί στο λαό.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και μετά από καταγγελία του ιδιώτη, στο χώρο πήγαν αστυνομικοί οι οποίοι προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα τον επικεφαλής της Κίνησης Γιώργο Πετρίδη. Λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος και δήλωσε: «Οι αγώνες που ξεκινήσαμε θα συνεχιστούν και οι επιχειρήσεις τρομοκράτησης δε μας πτοούν, αλλά αντίθετα μας ατσαλώνουν». Παράλληλα, κάλεσε το λαό της Δραπετσώνας με μεγαλύτερη ορμή να δώσει τον αγώνα, μαζί με την αγωνιστική Κίνηση, ώστε ο χώρος αυτός να διασφαλιστεί ως χώρος πρασίνου. Επιπλέον η «Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση» θα προσφύγει στην Περιφέρεια για να προσβάλει την απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ