Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αντισυνταγματικός ο νόμος...

Θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου 3023/2002 που αφορά το χρόνο και τον τρόπο διαφήμισης των πολιτικών κομμάτων κατά τις προεκλογικές περιόδους έθεσε ο εισηγητής, σύμβουλος επικρατείας, Ηρ. Τσακόπουλος, κατά τη χτεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής του Στ. Μάνου εκ μέρους του κόμματος «Δράση». Στην προσφυγή ο Στ. Μάνος ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών για τον τηλεοπτικό χρόνο των πέντε λεπτών στα μικρά κόμματα.

Σύμφωνα με τον εισηγητή είναι αντισυνταγματικός ο νόμος κατά το σκέλος που απαγορεύει την προεκλογική διαφήμιση των κομμάτων με δικά τους χρήματα. Επίσης, τόνισε ότι ο νόμος είναι παράνομος, γιατί δίνει υπερβολικά μικρό τηλεοπτικό χρόνο στα νέα κόμματα, ενώ πρότεινε η υπόθεση να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ λόγω μείζονος σημασίας.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι του Στ. Μάνου υποστήριξαν ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι αρμόδιο για το θέμα του τηλεοπτικού χρόνου. Αντίθετα, ο συνήγορος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι ο Στ. Μάνος δεν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στο ΣτΕ, γιατί κατέθεσε μεν στον Αρειο Πάγο δήλωση συμμετοχής στις ευρωεκλογές αλλά ακόμη δεν επικυρώθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ