Τετάρτη 20 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Νεκροί εργάτες σε Αγρίνιο και Κάρυστο

Τα έξι φτάνουν τα θανατηφόρα «ατυχήματα» στη ΔΕΗ από την αρχή του 2009

Τη ζωή του έχασε χτες, ο 52χρονος εναερίτης της ΔΕΗ Καρύστου και πατέρας δύο παιδιών, Βαγγέλης Ρουκλιώτης. Ο εργαζόμενος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, την ώρα που μαζί με συνάδελφό του δούλευαν πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ για αποκατάσταση βλάβης. Το νέο «ατύχημα» που έγινε στην περιοχή Μαρμαρίου στην Εύβοια, ανεβάζει σε έξι τα θανατηφόρα «ατυχήματα» που έχουν σημειωθεί στη ΔΕΗ από την αρχή του χρόνου.

Θανατηφόρο «ατύχημα» σημειώθηκε προχτές το απόγευμα και στο Αγρίνιο, στο έργο κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος που έχει αναλάβει η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ» στο δήμο Οινάχου. Νεκρός είναι ο 43χρόνος οικοδόμος Ανάργυρος Τουρλίδας, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών και κάτοικος Πετρώνας του Δήμου Οινάχου. Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του ο άτυχος εργάτης έπεσε στο κενό από σκαλωσιά ύψους αρκετών μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τις συνέπειες που έχει για τη ζωή των εργαζομένων η εργοδοτική ασυδοσία αναδεικνύουν και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Γκιοκάλ Ηρακλί, προχτές, σε σούπερ μάρκετ της Βουλιαγμένης. Οπως προκύπτει από καταγγελία που έγινε στο «Ρ», ο 44χρονος εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών, που η εργοδοσία έστειλε να επισκευάσει τον ανελκυστήρα, δεν ήταν ειδικευμένος τεχνίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ